banner359

'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' başladı

03 Ekim 2016 Pazartesi 17:07 2016-10-03 17:10:51
'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' başladı

 Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, İnegöl’de  Müftülüğün İshakpaşa Külliyesinde düzenlediği törenle start aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl “Cami ve Kitap” sloganlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında İnegöl  Müftü Vekili Ömer Faruk Atan, etkinlikleri tüm ilçe halkını davet etti.

Törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Alper Taban, Başsavcı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Müftü Vekili Ömer Faruk Atan, din görevlileri ile davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan program Mehter ekibinin gösterisiyle devam etti.
TEMELİNDE BİLGİSİZLİK, CEHALET VE TAASSUP OLDUĞU AÇIKTIR
Günün anlamın ve önemini belirten konuşmayı yapan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Osman Çiçekfidan, “Kıymetli Misafirler; Camiler haftasının gayesi, camilerin bilgi, birlik, sevgi ve muhabbet mekan' olduğunu millete duyurmak ve Mescid-i Nebevi ruhunu camilere taşımaktır. Bu yıl haftamızın teması ‘Cami ve Kitap’. Camisiz kitap, kitapsız cami olmaz. Sevgili Peygamberimize gelen hitap ve o hitabın inşa ettiği kitap arasında cami vardır. Allah Resulü (SAS) İslam medeniyetine ilk harcı camiyle koymuştu. Onun inşa ettiği mescit hem Müslümanları bir araya toplayan bir ibadet mekan, hem de bir mektepti. Kürsüsüyle, mihrabıyla, minberiyle her cami, ilim ve hikmet beşiğidir. Kısacası cami-i şerif Kitab-ı Kerim ile buluşunca, zihinler hutbelerle, vaazlarla aydınlanır; gönüller mevlitlerle, ilahilerle, dualarla mest olur; rahleler sayfalara, ilimler taliplere kavuşur. Cehalet ve taassubun giderilmesi, hak ile batılın ayırt edilmesi, mağduriyetlerin sona ermesi, İslam toplumunun güçlenmesi, gönüllerin arınması, nefislerin tezkiyesi cami ile Kitabın buluşması sonucu gerçekleşir. Camileri yeniden ilimle, irfanla, hikmetle, kitapla buluşturmalıyız. Şahıs merkezli değil, hakikat merkezli; insan kâinat ve medeniyet merkezli okumaların peşinde olmalıyız. Çocuklara camilerimizin sadece namaz kılma mekanları olmadığını, İstiklal ve bağımsızlığımızın simgeleri olduklarını öğretmeliyiz.' Camiyi kitapla, kitabı gençle, genci hikmetle buluşturmak için gayret sarf etmeliyiz. Ülkemizin ve İslam dünyasının içinden geçtiği en zorlu süreçlerin temelinde bilgisizlik, cehalet ve taassup olduğu açıktır. Kitapla aralarına mesafe koyanlar bir süre sonra hakikati insanların elinde görmeye başlamakta, şahısları hakikatin yerine ikame etmektedir.  Kıymetli Misafirler; Camilerimiz yalnızca ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan, eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Camilerimizi din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir. Nitekim, 15 Temmuz darbe kalkışmasında, milletimizin manevi önderleri olan din görevlilerimiz, Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden salalarla darbe kalkışmasına meydan okumuş, Kurtuluş savaşı, Çanakkale ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Milletimizin manevi kahramanlar' din görevlilerimize ve Yüce milletimize; vatanımıza, bayrağımıza. Milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıkarak onurlu bir duruş sergiledikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu itibarla; Camiler ve din görevlileri haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
İlçe Müftü Vekili Ömer Faruk Atan ise; “Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutladığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftasının açılış programı için birlikteyiz. Ayrıca yeni hicri yılımız da hayırlara vesile olsun. İnsanlığa huzur ve barış getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Camilerimiz ve Kuran Kurslarımız hiç bri ayrım gözetmeksizin insanımızın Allah’a yöneldiği, huzur bulduğu yerlerdir. Ruhlar temizlenir. Kardeşlik duyguları pekişir. Vatan, millet sevgimizin arttığı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkılan özel mekanlardır. Birlik ve beraberliğimiz vurguladığımız müstesna yerlerdir. İlk emir oku olan dinin mensupları olarak camilerimizi sadece bir ibadet yeri olarak görmüyoruz. Camilerimiz ayrıca ilim irfan yerleridir” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da, “Bu sene yine Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla beraberiz. Cami ve kadın, cami ve engelli konularının ardından bu yıl da cami ve kitap konusu işleniyor. Cami içerisinde kulluk eğitimiz, dua ettiğimiz huzur bulduğumuz mekanlar. Kitap konusunu da çok önemsiyorum. Çok okumuyoruz, en büyük eksikliğimiz bu. Okuyan insanın ufku, vizyonu genişler. Cehaletin olduğu yerde sorunların daha fazla olduğunu biliyoruz. Bunu aşmanın yolu da okumaktır” dedi.
Programın sonunda katılanlara pilav-ayran ikramında bulunuldu.

Son Güncelleme: 03.10.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<