banner359

Çavuşköy'de Karpuz Hasadı Başladı

26 Temmuz 2016 Salı 09:52 2016-07-26 09:59:07
Çavuşköy'de Karpuz Hasadı Başladı

 İnegöl´de karpuz üretiminin önemli merkezlerinden Çavuşköy mahallesinde karpuz hasadı başladı.

750 hektar alanda ekilen karpuzda, bu hasat döneminde 4-5 bin ton rekolte bekleniyor. Bu yıl verimin ve rekoltenin beklentilerinin üstünde olduğunu belirten Çavuşköy Mahallesi Muhtarı Hasan Akalın, “Hasadımıza bugün itibariyle başlıyoruz. Bu seneki kalitemiz ve rekoltemiz oldukça yüksek ve çok güzel. Sulama göletimiz de faaliyete geçiyor. İnşallah ilerleyen yıllarda hem kalitemizi hem de rekoltemizi artırarak devam edeceğiz. Sulama göletiyle birlikte daha fazla sebze ve meyve üreteceğiz. Bu yıl 750 dekar üzerine ekim yaptık. Hasadın başlayacağını öğrenenler telefonlarımızı kilitledi. Arayanlar ‘Muhtarımız karpuz çıkmadı. Çıktığı zaman bize haber ver´ diyor. Bu da bizi memnun ediyor. Karpuzumuzun lezzetini İnegöl ve Bursa halkımız biliyor. Bu yıl özellikle daha da tatlı ürün aldık. Rekoltede beklentilerimizin üzerinde çıktı. Bu bizi ayrıca memnun etti. Dönüm başına 4 ila 5 ton arasında ürün alıyoruz. Toplamda 4-5 bin ton arasında bir ürün alacağız. Piyasa şuan çok güzel. İnşallah çiftçi kardeşlerimiz bu sene karpuzdan daha fazla kazanç sağlayacak. Ve gelecek yıl daha fazla ekim yapacaktır” diye konuştu.

TALEBİ KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUZ

Çavuşköy karpuzuna olan talebi karşılamakta zorlandıklarını ifade eden Hasan Akalın, “Köyümüzün karpuzu meşhur olduğu için ürün şuan ki talebe ancak karşılık verebiliyoruz. Akhisar Mahallesinde ve İnegöl´de yok satıyoruz. İnşallah gelecek yıllarda ekim arttıkça talebe daha rahat karşılık vereceğiz. Bugün Numan Şahin kardeşimizin tarlasında hasada başladık. Bugünden sonra karpuzumuzu İnegöl halkına sunmaya başlıyoruz. Fiyatlar ise 1 ila 1,25 lira arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.07.2016 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<