Çelik'ten Yapılandırma Uyarısı

27 Ekim 2016 Perşembe 09:47 2016-10-27 09:50:55
Çelik'ten Yapılandırma Uyarısı

 İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, borç yapılandırması konusunda çiftçileri uyardı. Başkan Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nca çiftçi borçlarının yapılandırıldığını ve borçların 5 yıla yayılarak eşit taksitler halinde ödenebileceğini kaydetti.

banner380
2016 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt yaptıran çiftçilerin borçlarıyla ilgili ertelemelerin onaylandığını hatırlatan Başkan Sezai Çelik, “Bu ertelemeden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz için son 5 gün içinde İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurmaları gerekir. 30 Ekim son gündür. Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçları olanların borçları istenirse bir sene erteleniyor, isterseler borçları 5 yıla yayılabiliyor. Biz her sene bunun duyurusunu yapıyoruz ama çiftçilerimizden başvurular bittikten sonra gelip haberimiz olmadı diyerek odamıza başvuranlar oluyor. Bizde süre geçtiği için bir şey yapamıyoruz. Onun için İlçe Tarım Müdürümüzle beraber biz bir haber yapmıştık. Ama son 5 gün olduğu için de tekrar duyurmak istedik. Muhtarlarımız da bunları çiftçilerimize ulaştırsınlar” dedi.

HAYVAN KREDİSİ ALANLARDA BAŞVURABİLİR

Hayvan kredisi kullananlarında başvuru yapmasını isteyen Çelik, “Hayvan kredisi kullanan çiftçilerimizin de bu borçlarını ertelemeleri için müracaat etmelerini istiyoruz. Sıcaktan ya da farklı sebeplerden etkilenen çiftçilerimiz de müracaat etsin. Belki bu kapsama girmedi ama biz odalar olarak bu işin takipçisiyiz” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 27.10.2016 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<