Çevreyi kirleten iki firmaya 5'er bin TL ceza!

28 Nisan 2016 Perşembe 15:24 2016-04-28 15:35:06
Çevreyi kirleten iki firmaya  5'er bin TL ceza!
 İnegöl Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde çevre kirliliğine neden olan iki firmaya encümen kararı ile 5’er Bin TL ceza kesildi.
Yapılan bir ihbarı değerlendiren İnegöl Belediyesi ekiplerinin bölgeye dökülen atıklarda yaptığı incelemeler neticesinde tespiti yapılan iki firmaya Kalburt Deresine döktükleri atıklar nedeniyle ceza kesildiği belirtildi.

Önceki gün gerçekleştirilen Belediye Encümen Toplantısında görüşülen konular arasında yer alan çevre kirliliğine neden olan firmalar hakkında yapılan araştırmaya göre cezaya konu olan firmalardan birinin OSB’de faaliyet gösterdiği diğerinin ise İstanbul Menşeili İnegöl’de tekstil ürünleri satışı yapan bir firma olduğu bilgisine ulaşıldı.

Firmalardan birine üretim esnasında atık olarak çıkan kumaş, kağıt vb. ürünleri Kalburt Deresi kıyısına atarak çevre kirliliğine sebebiyet vermesi nedeniyle, diğerine de işyeri tadilatı esnasında çıkan molozları Kalburt Deresi kıyısına atarak yine çevre kirliliğine sebep olması nedeniyle 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 41/4 maddesi uyarınca her birine 5 Bin TL idari para cezası verildiği belirtildi.

Son Güncelleme: 28.04.2016 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<