banner359

CHP'de Necmi Demir Yeniden Başkan

03 Aralık 2017 Pazar 17:27
CHP'de Necmi Demir Yeniden Başkan

CHP İnegöl Olan Kongresi Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre iki aday yarışırken başkanlığa yeniden Necmi Demir seçildi.

Kongreye Belediye Başkanı Alper Taban, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Alsaca Kayışoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, CHP İnegöl İlçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, raporların okunup ibra edilmesi ile kongre başladı.
PARTİDE BİRLİKTELİĞİ YAKALADIK
Kongrede açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, “Bir yıl evvel burada delegasyonuma ve İnegöl’e seslenmiştim. Bir yıl görev yapacağım demiştim. Partide birlikteliği yakalayacağız demiştik ve bunu başardık. Genel başkanımızı İnegöl’e getirdik İnegöllüler ile buluşturduk. Bizde Atatürk sevgisi, vatan sevgisi, insan sevgisi var. Ben genç kardeşlerimize emanet edecektim ama genç kardeşlerimizin maddi durumu olmadığı için bu görevi bizim sürdürmemizi istediler. Ben İnegöl halkına hayırlı olsun diyorum. Sandıktan ne çıkarsa çıksın ben çalışmaya devam edeceğim. Kemal bey ile çalışmaktan onur duydum, kendisine başarılar diliyorum” dedi.
GÖREVE HEYECANLA BAŞLADIK
Heyecanla göreve başladığını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Çok heyecanlıyım yeni görevimden dolayı. Bu heyecanı güzel çalışmalar için çalışıyoruz. Ben meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu görevi Cumhurbaşkanımızın elinden almak da benim için bir onur. Bu onur bizim şehrimiz adına. Her ne kadar bir ilçe olsak da pek çok vilayetten çok önemli olduğumuzu görüyoruz. 3 yıldır belediye başkan yardımcısıydım. Bu 3 yıllık süre çok uzun değil ama Belediye başkanlığı için çok önemli bir tecrübe. Değişimler her zaman güzeldir. Çünkü herkesin kendine göre değişik farklılıkları vardır. Şehrimizdeki eksikler için gayret edeceğiz, çalışacağız. Buradan söz veriyorum. Birçok konuşmamda ifade etmeye çalıştım. Ben tek başıma sıfırım. Ama bunun yanına 3’ler 5’ler geldiğinde bir şey ifade ediyorum. Onun için eleştirileriniz, sitemleriniz her ne varsa bunları duymak isterim. Sizlerin iletmek istediği ne varsa bunları almak durumundayız. Sizlerin buradan desteklerinizi, varsa taleplerinizi duymak isterim” dedi.
SİYASET OLMAZSA OLMAZIMIZ
Siyasetin bir millet için olmazsa olmaz olduğunu belirten ve siyasi partilerin amacının hizmet olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Kongrede bir araya geldik. Ben siyasete dahi sunu söylemem lazım; siyasi partiler olmazsa olmazımızdır. Siyasi partiler hizmet için bir araçtır. Siyaset için öneri gelince reddetmiştim. Ancak beni siyasete davet eden kişinin şu ifadesi çok çok önemliydi, ‘Yaşadığın şehre karşı, sorumlulukların olduğunu sana hatırlatmak isterim’… Bu şehre hizmet için düşüncelerimizi değiştirdik ve bu noktaya geldik. Siyaset içerisinde daha çok insana faydalı olacak, heyecanı olan, gayreti olan tüm hemşerilerimizin siyaset içerisinde olmalarını isterim. Bu görevler zor görevler ama bu görevleri de yapmamız lazım. Gönül ister ki daha vasıflı arkadaşlarımız bu yerlere gelsin. Gençlerin ve bayanların siyasetin içinde yer alması gerekiyor. Ben kongrenin ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İYİ PARTİNİN AMACI YOK
İyi partinin amacı olmayan bir parti olduğunu ifade eden Erkan Aydın, “İnegöl genel başkanımızın da önem verdiği, burayı almadan Bursa’yı değiştirmeyeceğimizi biliyoruz. Gerçekten İnegöl kolay bir yer değil. Ama biz de zaten zor göreve talip olduk. Ülkenin bu durumunda hayırsever iş adamının, şimdi vatan haini Zarrab’a döndü. Şimdi rüşvet ve yolsuzluğu açıkladığı için vatan haini ilan edildi. Yani hükümetin nesinden tutsanız kirli şeyler ortaya çıkıyor. İyi parti denen, ne hayal, ne hedefi olan, muhtemelen bizim kıl payı aldığımız belediyeler iktidara geçecek. Anketlerde de bizim oy tabanımızdan götüren bir parti var. O zaman işimiz daha zor. Elindeki medya gücü ile halk kandırılıyor. Atatürk’ün seneler önce yoklukta emperyalistleri yok ettiği süreçten geri değiliz. İnegöl’ü alamazsak Bursa’yı alamayız. İnegöl’ü almak evet çok zor ama çalışacağız. Başka bir şansımız yok. Ama 2019 gerçekten köprüden önceki son çıkış. Geri dönüşü olmayan bir yol olabilir. Maçın ikinci yarsısı 2019 da oynanacak. Bunu başaracak olan sizlersiniz” dedi.
Aydın sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: ““Kongremiz hayırlı olsun. Kim kazanırsa kazansın, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun”
ÇOK SAYIDA BELEDİYE ALMAMIZ LAZIM
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise, “Genel başkanımız her yerde bir mücadele veriyor. Bir iktidar mücadelesi vermeye çalışıyoruz. Bu hepimizin sorumluluğu. İnegöl bizim için çok önemli. Genel başkanımız buraya sık sık gelmeyi tercih ediyor. Biz vatandaşa kendimizi doğru olarak idrak ettirmeliyiz. Düşüncelerimizi projelerimizi biz medya aracılığı ile ulaştıramıyoruz, medya yandaş olduğu için. Bize düşen kendimizi ifade etmek, tanıtmak. Bu seçim çalışmaları olarak düşünmememiz lazım. Genel başkanımız Bursa’dan başarı bekliyor. Çok sayıda belediye almamız lazım. Çünkü biz işimizi doğru yapmamız lazım. İktidarın neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Sorumluluk almamız lazım” dedi.
İNEGÖL İL OLABİLİR
Yakın zamanda İnegöl’ün il olabileceğini belirten Karabıyık, “İnegöl’de güzel bir çalışma yapmak gerekiyor. CHP’nin projelerini, çözümlerini anlatılması gerekiyor. Kadınlarımıza, gençlerimize iş düşüyor. İnegöl’ün sorumluluğu önümüzdeki günlerde daha fazla olacak. İnegöl büyük bir sanayi ilçesi. Gerçekten ülkemizde markalar yarattı. İnegöl il olmayı hak ediyor. İnegöl’de gezdiğimiz yerlerde üniversite ve il olma isteklerini aldık. Bu anlamda milletvekillerimiz ve genel başkanımız ile İnegöl’ün il olma talebini hazırladık ve geçtiğimiz günlerde meclise sunduk. Buna iktidar partisi de olumlu yaklaşacaktır. İnegöl il olabilir bunu da sizinle paylaşmak istedim” dedi.
BURADA KAYBEDEN YOK
Karabıyık sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Burada şuan 2 adayımız var. Burada bir kaybetme söz konusu değil ama omuz omuza verip çalışmalar yürütüleceğine inanıyorum. Birlikte çok güzel günlerin geleceğine inanıyorum”
KONGRELER DEMOKRASİ ŞÖLENİ
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Alsaca Kayışoğlu da, “Kongrelerimiz demokrasi şölenimizdir. Demokrasi çok zor bir olgu. Biz bunu tam olarak kavramış değiliz. Avrupa 1200’lü yıllarda demokrasi ile tanışmışken, biz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kavuştuk” dedi.
Son olarak kongrede konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İNTARF’ta kendisinin konuşturulmadığını ve çiftçinin yok edilmek istediğini ifade etti.
Kemal Torun ve Mevcut İlçe Başkanı Necmi Demir’in listeleri sandıkta yarıştı.

Kullanılan 213 oyun 3'ü geçersiz sayılırken  oyların 109 unu alan Necmi Demir başkanlığa seçilirken, Kemal Torun 101 oy aldı.


Necmi Demir’in yönetimi şu isimlerden oluştu; Musa Aksu, Muzaffer Atilla, Kemal Aygen, Ertan Başdere, Erkan Dönmez, Ünal Güner, Mümin Kınabaş, Ömer Oğuz, Yasemin Soydan, Saniye Şimşek,  Fevzi Taşbaş, İrem Topal, Ebru Karataş, Erdoğan Turan, Tezcan Tunç, Sabri Ürpermez
 

Anahtar Kelimeler:
InegölChpNecmi Demir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<