banner359

CHP'de ön seçim heyecanı

.

29 Mart 2015 Pazar 15:01 2015-03-29 16:03:37
CHP'de ön seçim heyecanı
CHP`li üyeler, Milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla,sandık başına  gitti. CHP Parti Meclisi (PM), 55 seçim bölgesinde önseçim kararının almasının ardından dün seçimler gerçekleştirildi. Bursa’da olduğu gibi İnegöl’de de dün bin 799 üye milletvekili adayı seçmek için sandık başına gitti.

İnegöl’de ikamet eden üyeler Vehbi Koç İlk ve Ortaokulunda kurulan 8 sandıkta dün saat 08.00-17.00 saatleri arası oy kullandı. 72 aday adayının bulunduğu pusula da 18 kişiyi işaretleme şansını elde eden üyeler arasındaki yaşlıların oy kullanma heyecanı dikkat çekti. oy kullanılan kurumda İnegöllü aday adayları Erkan Dönmez, Turhan Neşe, Zemci Şahin ve Abdullah Büyükışıklar da oy kullandı.

94’LÜK DEDE OY KULLANDI

Şehitler mahallesinde ikamet eden 94 yaşındaki Mehmet Ali Kurt’ta Şehitler mahallesinden gelerek yürümekte zorluk çekse de sandık başına gitti.

KATILIM GÜZEL

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Türkiye’de 55 ilde ön seçim yapılıyor. Aday adaylarımızı üyelerimiz belirleyecek. Bu demokrasi şölenine kadar üyelerimize teşekkür ediyorum. İyi bir katılım oldu. Türkiye ve Bursa’mız için örnek olsun diyorum. Hatta tüm siyasi partilere örnek olsun. Bin 800 üyemiz var. Katılım güzel.” Dedi.

BU PARTİNİN HAMALIYIZ

Milletvekili Aday Adayı Turhan Neşe ise, “Ülkemizdeki demokrasi kanallarının açılması, CHP olarak ön seçim anlayışı ile Türkiye’ye bir demokrasi şenliği yaşatıyor. Umuyorum 12 yıldır iktidarda olup seçim yasasını, partiler yasasını ve seçim barajını düşürmeyen AK partiye de bu demokrasi anlayışımız örnek olur. Genel başkanımız kendisi de ön seçime girmiştir. Bu gün sandığa sahip çıkan üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz ister birinci ister 72. Sırada olalım, bu partinin hamalıyız. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur.” Dedi.

Milletvekili Aday Adayı Zemci Şahin ise, “CHP’nin sağa kaydığını iddia edenlere kapak gibi bir cevap oldu bu seçim. CHP, sosyal demokrat ilkelerini sonuna kadar koruyan bir partidir. CHP, sol değerleri olan bir yönetime sahip.” Dedi.

ÜYELERİMİZ DE CİDDİ BİR HAREKETLİLİK VAR

Milletvekili Aday Adayı Erkan Dönmez’de, “Demokrasi şöleni yaşanıyor. Bursa’ya yakışan bir liste çıkar inşallah. Bursa bundan sonra da inşallah sosyal demokrasinin güçlü olduğu bir il haline gelir. Temennimiz bu. Üyelerimiz de ciddi bir hareketlilik var. katılım çok iyi durumda. İlkeli adayların listeye gireceğine hiç şüphem yok. bu tür demokrasi şölenlerinin devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 29.03.2015 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<