banner359

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı

17 Kasım 2016 Perşembe 10:14 2016-11-17 10:15:08
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı

 30 Haziran 2016 tarihinde sona eren Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresi, Bakanlık tarafından çıkarılan yönetmelikle 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl´de 350 çiftinin bu uygulamayla mağduriyetlerinin giderileceğini söylediler.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “31 Haziran 2016 tarihinde ÇKS desteklemeleri sona ermişti. Tabi ki tarihin Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı birçok çiftçimiz kayıtlarını yapamamıştı. Ülke genelindeki Ziraat Odaları Başkanlarının istekleri doğrultusunda Ziraat Odaları Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar´ın da yoğun girişimleri sonucunda 2016 yılı 31 Haziran´da sona eren ÇKS kayıtları, 31 Aralık´a kadar uzatılmıştır. 31 Ekim´de de Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına çiftçilerimizin olan borçlarının da son günüdür. Dolayısıyla 31 Aralık´a kadar uzatılan ÇKS ile birlikte kooperatiflerine ve ziraat bankalarına olan borçlar bu tarihe kadar ertelenmiştir. Çiftçilerimiz bunlardan yararlanacaklar. Tabi bu önemli bir konu. 350´ye yakın çiftçimiz bundan faydalanacaktır” dedi.

BAŞVURULAR İLÇE TARIMA

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, “27 Mayıs 2015 tarih ve 29012 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik gereği 30 Haziran´da sona eren ÇKS kayıt tarihi 31 Aralık´a kadar uzatıldı. Çiftçilerin mağduriyetini giderme adına güzel bir şey oldu. İnegöl´de zamanında başvuru yapamayan çiftçilerimizi mağduriyetleri söz konusuydu. Dolayısıyla kayıt yaptıramayan çiftçilerimizin müdürlüğümüze başvurmaları halinde kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıt yaptıranlar tüm haklardan yararlanacaklardır” dedi. 

Son Güncelleme: 17.11.2016 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<