Çiftçilere Yaban Mersini Dağıtıldı

22 Kasım 2017 Çarşamba 10:42
Çiftçilere Yaban Mersini Dağıtıldı

İnegöl Belediyesi tarafından kırsala destek kapsamında, İnegöl´e bağlı iki kırsal mahalleden 8 çiftçiye 2 bin 400 adet Yaban Mersini fidanı dağıtıldı.

İnegöl Belediyesi Şantiyesinde gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Sinan Kağan, AK Partili ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı.

Tören öncesi üreticilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün kırsal kalkınmaya tam destek adına Yaban Mersini fidan dağıtımını gerçekleştirmek için bir araya geldik. İnegöl Belediyesi olarak tarıma katkı sağlayacak, çiftçimize destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçimize kolaylık sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri diyoruz ve İnegöl tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere projelerimizde yer vermeye çalışıyoruz” dedi.

ÇİFTÇİMİZİ DAHA DONANIMLI HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Başkan Taban, “Bu manada köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar ile alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemeye kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlarken, tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak çiftçi mallarını koruma adına oluşturduğumuz Çiftçi Malları Koruma Kurulu ile üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini de önlemiş olmaktayız. Yine bildiğiniz üzere şimdiye kadar erken uyarı sistemlerini oluşturarak çiftçilerimizin üründen en iyi şekilde verim almasını sağlarken, Ürün Toplama Merkezlerini kurarak tarımsal üretimin daha etkili yapılmasına öncülük ediyoruz. Ayrıca son olarak hem Türkiye Tarımının hem de İnegöl tarımının A´dan Z´ye konuşulduğu Tarım Çalıştayını gerçekleştirerek, bu konuya ne kadar değer verdiğimizi göstermekteyiz. Bunun yanında sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, arı kovanı, yonca, ceviz ve kestane fidanları ve Salça Çekme Makinası dağıtımı yaparak kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

2 BİN 400 FİDAN DAĞITILDI

banner380

İnegöl Belediyesi olarak İnayet ve Eski Bahçekaya mahallelerinden 8 çiftçiye değeri 28 bin 800 lira olan 2 bin 400 adet Yaban Mersini fidanı dağıtacaklarını belirten Taban, “Yaban mersini, son yıllarda ülkemizde yaş sebze tüketiminde önemli yer almakla beraber geçtiğimiz yıl kg fiyatı toptanda 25 TL´ye kadar satışı yapılmıştır. Yüksek kesimlerde yetişen 20-50 cm boylarında, odunsu çalı türü bir bitkinin meyveleri olan Yaban Mersini, Amerika, Kuzey Avrupa ve Karadeniz Bölgesinin dağlık kesimlerinde bol miktarda bulunur. Kırmızıdan mor renge kadar olan meyveleri Temmuz ayında toplanmaya başlar ve Eylül ayına kadar toplanabilir. Kırsal Mahallerimizin kalkınması ve tarımın öncü bir sektör olması yolunda İnegöl Belediyesi olarak her türlü çalışmayı ortaya koyacağımızı buradan bir kez daha belirtmek isterim. Yürütülen bu çalışmaların kırsal mahallelerimizde sürdürülen tarımsal faaliyetlerinin gelişmesine ve üretim standartlarının yükseltilmesine önemli bir katkısı olacağı ümidiyle, tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın ara vermeden devam edeceğini hatırlatarak, yaban mersini fidanlarının üreticilerimize faydalı olmasını temennisi ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından çiftçilere Yaban Mersini fidanları dağıtıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<