banner359

Çifte Cinayet sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet istemi

.

16 Nisan 2015 Perşembe 17:37 2015-04-16 18:01:00
Çifte Cinayet sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet istemi
İnegöl’de 2014 yılının ilk ayında, iki farklı ormanlık alanda biri yakılarak, diğeri başından vurularak öldürülen iki kişinin cinayet zanlıları yeniden hakim karşısına çıktı. İddia makamı  3 sanıK hakkında ağırlaştırmış müebbet istedi. Cinayetlerin yanı sıra hırsızlık ve yağmalama suçlarından da yargılanan şahıslar mahkeme sırasında birbirine laf atarak, tartıştılar. Birbirinin üzerine yürümeye çalışan şahıslar güvenlik güçleri tarafından engellendiler.

Cinayetlerin sanıkları İlker A., Kadir G. ve Ali M.’nin  saat 14.00’de İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA TESTİSLERİNİ KESMİŞLER
İddia makamı cinayetin nasıl işlendiği ile alakalı delilleri de öne sürerek açıkladı. İddia makamının açıklamalarına göre; İlk cinayeti av tüfeğini alan İlker A., Sabri Öztürk’e arkasından ateş etmeye başladı. Arkasından 5 kurşunla vurulan Sabri Öztürk ölmüş, sanıklar cinayeti namus cinayeti haline dönüştürmek için Sabri Öztürk’ün testislerini bıçakla kesip atmışlar, cesedi yok etmek isteyen sanıklar cesedin üzerine çalı çırpı koyarak ateşe vermişler. Olayı ardından olay yerinden ayrılan sanıklar evlerine gitmiş, Ferhat A. cinayetle alakalı uyuduğu sırada sayıkladığı, cinayetle alakalı eşi ve annesine anlattığı, bunun üzerine annesi olayı öğrenmek için İlker A.’yı arayarak konu hakkında bilgi almak istemiş. Cinayeti Ferhat Y.’nin ifşa etmesi üzerine İlker A. ve beraberindeki Ferhat Y.’yi alarak ormanlık alana gitmiş İlker A., Ferhat Y.’yi öldürmüşler.

FİKİR BİRLİĞİ
Cinayetlerden Sabri Öztürk cinayetinin aniden, Ferhat Y. Cinayetinin ise fikir birliği yapılarak işlendiği iddia edildi.

CİNAYET VE YAĞLAMALA
Cinayetler sırasında sanıkların ayrıca öldürülen şahısların eşyalarını ve telefonlarını alarak yağmalama ve hırsızlık yaptıkları da iddia edildi.

ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİNİN TELEFONUNU SATMIŞ
Ayrıca öldürülen Ferhat A.’nın cebindeki kendine ait cep telefonunun satıldığı da ortaya çıktı.
İddia makamının bilgisinin ardından, söz alan sanık İlker A., Kadir G.’yi tanımadığını ifade etti.

3. CİNAYET BEN OLACAKTIM
O sırada söze dahil olan sanık Kadir G. ise “Nasıl tanımıyor. 3. Cinayet ben olacaktım” dedi.
O sırada birbirinin üzerine yürüyen sanıklar güvenlik kuvvetleri tarafından engellendi.
Mahkeme 15 Mayıs 2015 tarihine ertelendi.

ARDI ARDINA İKİ CİYAYET
18 Ocak 2014 Cumartesi günü sabah 09.00 sıralarında evinden motosikletle ayrılan S.Ö., bir daha geri dönmemiş, oğlundan haber alamayan A.Ö., aynı gün durumu emniyete bildirerek, kayıp başvurusunda bulunmuştu. Ertesi gün ise, F.Y. isimli genç İ.A. isimli arkadaşı ile ayrıldığı evine bir daha geri dönmemiş, F.Y.’nin annesi K.I., oğlundan haber alamayınca emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu. İddiaya göre S.Ö., otomobil kiralamak için kimliğini alan İ.A. ile görüşerek kimliğini geri almak istemiş, İ.A. kiraladığı araçla A.M., K.G., F. Y. ve S.Ö. ile birlikte Domaniç yolu üzeri Tahtaköprü beldesine 3 kilometre mesafedeki ormanlık alana giderek, alkol almaya başlamış,  o sırada S.Ö. ile İ.A. arasında tartışma yaşanmıştı.

ARKADAŞLARININ GÖZLERİ ÖNÜNDE ATEŞ ETTİ
Tartışma büyüyünce kiralık aracın bagajında bulunan av tüfeğini alan İ.A., oturur vaziyette bulunan S.Ö.’ye ateş etmeye başlamış, mobilyacı olduğu bildirilen S.Ö., vücuduna aldığı üç kurşunla hayatını kaybetmiş, İ.A., öldürdüğü S.Ö.’nün cesedini yaktığı ateşin içine atmış, yanan cesedi bırakıp olay yerinden ayrılmış, yanındaki arkadaşlarını cinayetle alakalı kimseye bilgi vermemeleri konusunda tehdit etmişti.

BİR GÜN SONRA F.Y. ÖLDÜRÜLDÜ
Olayın ertesi günü saat 09.00’da F.Y.’yi kiraladığı araçla evinden alan İ.A., İnegöl’e bağlı İskaniye mahallesi (köyü) ormanlık alanına götürmüş,, İ.A. ile F. Y.’nin arasında tartışma çıkmış, İ.A., “Sen olayı sağda solda anlatıyormuşsun” diyerek daha önceki cinayetinde kullandığı av tüfeğini  F.Y.’nin kafasına dayayıp ateş etmiş, cesedi olay yerinde bırakıp uzaklaşmıştı.

POLİSE İTİRAF ETTİ
Anne K.I.’nın ifadesi üzerine harekete geçen İnegöl Emniyet ekipleri, İ.A. ve arkadaşları A.M. ve K.G.’yi bulup gözaltına almış, sorgulama sırasında A.M., kayıp cesetler hakkında itirafta bulunmuş ve emniyet ekiplerine, bir gün arayla kaybolan kişilerin cesetlerinin bulunduğu yerleri göstermişti. S.Ö.’nün yanan cesedi Domaniç yolu üzeri Tahtaköprü beldesine 3 kilometre mesafedeki ormanlık alanda, F.Y.’nin cesedi ise, İnegöl’e bağlı İskaniye mahallesi (köyü) üzerindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

Son Güncelleme: 16.04.2015 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<