banner359

Çimen Cami Minaresi Yıkılıyor

16 Şubat 2017 Perşembe 10:06 2017-02-16 10:08:44
Çimen Cami Minaresi Yıkılıyor

 İnegöl´de 54 yıldan bu yana ibadete açık olan eski Devlet Hastanesi yanındaki Çimen Camiinin, depremler nedeniyle zarar görerek dayanıksız hale gelen minaresi yıkılıyor.

1962 yılında Çimen Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde hayırseverler desteği ile Adnan Menderes Bulvarı üzeri eski hastane yanında yapılarak 1963 yılında hizmete açılan Çimen Cami, 54 yıldan bu yana ibadete açık. 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi ve ardından yaşanan artçı depremler sonucunda caminin minaresinde çatlaklar oluştu.

DAYANIKSIZ ÇIKTI

Geçtiğimiz haftaya kadar ayakta duran caminin minaresinden kopan betan parçaları yere düşmeye başladı. Durumu gören dernek yöneticileri minarenin etrafına güvenlik şeridi çektiler. İnegöl Belediyesi desteği ile geçtiğimiz günlerde dayanıklılık testi yapılan minare, testten geçemedi. Dayanıksız ve yıkılmaya yüz tutmuş olan minarenin yıkımına karar verildi. Yıkım çalışmaları geçtiğimiz gün başladı ve bir kısmının yıkımı tamamlandı.

YARIM MİNAREYİ GÖRENLER ŞAŞIRDI

Yarısı yıkılmış olan minareyi gören vatandaşlar fotoğraf çekerek, sosyal medyada paylaştılar. Yıkım çalışmaların ardından minarenin yeniden yapılacağı bildirildi. 

Son Güncelleme: 16.02.2017 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<