banner359

Cinayet Sanığının 'Ceza Ehliyeti Olup Olmadığı' Araştırılacak

.

22 Mayıs 2015 Cuma 10:25 2015-05-22 10:37:04
Cinayet Sanığının 'Ceza Ehliyeti Olup Olmadığı' Araştırılacak
 26 Aralık 2014 tarihinde Mobilyacılar Sanayi Bölgesi Ömer Esin Sokakta boğazı kesilerek öldürülen Halil E. cinayetinin sanığı ikinci kez Hakim karşısına çıktı.
Cinayet zanlısı, psikolojik sorunlarının olduğunu ifade ederek, deliller sundu.

Dün, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katılan zanlının, Mahkeme heyetine sunduğu ikinci savunmasında, psikolojik rahatsızlığının tedavisi için raporları sundu. Sanık O.U., uzun zamandan bu yana psikolojik tedavi gördüğünü savundu.

Tutuklu sanık O.U., ilk mahkemede “Olay gecesi sanık arkadaşım Gökhan ile bazen de diğer arkadaşlarla birlikte evimde alkol alıyorduk. Saat 24.00 sıralarında arkadaşım Gökhan ile birlikte votka almak için dışarı çıktık. Arkadaşım Mehmet’in motosikleti ile alkol almaya gittik. Motosikleti ben kullanıyordum, alkol aldıktan sonra büfenin yaklaşık 7 metre uzağında parkta alkol alan, daha önceden tanımadığım maktul ve arkadaşı ıslıkla bizi yanlarına çağırdılar. Sanık Gökhan maktulün yanında bulunan arkadaşı Yiğit’i tanıyormuş, bu arada uyuşturucu konusu açıldı. Maktul, arkadaşım Gökhan’dan uyuşturucu madde istedi. Gökhan yok deyince Gökhan’ın tanıdığı maktulün yanındaki arkadaşı tanık Yiğit, Gökhan’a para uzatarak Gökhan’dan uyuşturucu madde istedi. Bende Gökhan tedavi görüyor, uyuşturucuyu bıraktı, evde misafirler var, gerek yok deyince, daha önceden tanımadığım maktul beni itekleyerek ağza alınmayacak şekilde küfürler etmeye başladı” şeklinde savunma yaptı.

CEZAİ EHLİYETİ ARAŞTIRILACAK

Tutuklu sanık O.U.’nun cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasına karar verildi. Mahkeme 14 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

Son Güncelleme: 22.05.2015 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<