Çok büyük kaos olur!

22 Temmuz 2017 Cumartesi 12:21 2017-07-22 12:29:59
Çok büyük kaos olur!

 Kurban Bayramı öncesinde dişi düve kesiminin yasaklanması yönünde alınacak tedbirleri değerlendiren Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi Şaban Cetizli, kararın uygulanması halinde hem hayvan yetiştiricileri hem de vatandaşların zarar göreceğini belirtti.

banner380
Dişi hayvan kesiminin yasaklanmasının geç kalınmış ve geç alınmış bir karar olduğunu ifade eden Şaban Cetizli, “Türkiye´de kurbancılık üzerine hayvancıyı da üzen, kurban vecibesini yerine getirecek olan Müslüman kardeşlerimiz içinde alınan geç kalınmış bir karar. Bizler tabii ki Bakanlığımıza itirazlarımızı yaptık ve önerilerimizi sunduk. Bu beyanda Bakanlar Kurulunda da önceki gün bir değişiklik oldu. Yeni Bakanımız geldi, kendisine başarılar diliyoruz. İnşallah daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Pazartesi günü nasip olursa Genel Müdürlükte, Merkez Birliği olarak müsteşarımızdan alınmış randevumuz var. Gidip görüşeceğiz, bunun gevşetilmesini talep ettik. Elimizdeki dişi materyalin yeterli olmadığını, dışarıdan gelmesi gerektiğini bildiğimiz halde dişi kesimi yasaklanırsa daha büyük sıkıntılar doğar” dedi.

KARARI TASNİF ETMİYORUZ

Ellerinde yeterli erkek dananın olmadığını belirten Şaban Cetizli, “Bugün et için bile yurtdışından ithal hayvan getiriyoruz. Bugün besi danası alıp besleyip, yarın kasaba sevk etmek için vatandaştan talep topluyoruz. Çünkü yurtdışından 50 bin başlık kota aldık. Bakanlıkta vatandaştan talepleri toplayıp, besi danası temin etmeye çalışıyoruz. Bu sıkıntı varken, bu şekilde alınan geç bir kararla hemen Kurban Bayramına 1,5 ay kala alınmış yanlış bir kararı tasnif etmiyoruz. Tabii ki yeni Bakanımız geldi, kendisiyle de görüşeceğiz. Salı veya Çarşamba günü sizlere de hayırlı bir bilgi vereceğim. Bu konu ile ilgili il, ilçe ve merkez birliklerimize hiçbir yazı henüz daha gelmedi. Sadece Bakan beyin açıklaması var; ‘Hayvan pazarına dişi hayvan girmeyecek´ dedi. İyi de neden girmeyecek dediğimizde, ‘Türkiye´de ki erkek dana bu kurumlara yetmez´ dedik. ‘Dışarıdan ithal hayvan getireceğiz´ dediler. Bizim Türk insanımız dışarıdan gelen ithal hayvanı kurban etmez. Bunu defalarca söylüyoruz. Müslüman kardeşlerimiz ülkemizde yetiştirdiğimiz, baktığımız hayvanı bir iki lira fazlaya alır, vecibemi yerine getireyim der. Bundan dolayı bu yıl kurban sıkıntı olacak. Alınmış olan bu karar fiyatları hemen yüzde 30 yükseltti. Bu yanlış bir karar ve yanlış bir uygulama. Ben Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş´a şunu da ilettim. Hayvan pazarı için ihale yapıldı. Vatandaşımızın elinde dişi düve var. 300-500 tane dişi düve almış insanlarımız var. Bu karar sonrası ne olacak bu hayvanlar. Herkes rapor tutturacak, damızlığa uygun vasfı bulunmamaktır diyecek kesecek ya da insanlar devletin mezbahanelerin de değil de milletin avlusunda, bahçesinde gizli saklı kesecek. Bu uygulamanın bu yüzden mümkünatı yok. Kimse buna uymaz. Çok büyük kaos olur. Bunu inşallah bakanlığımızda görüşeceğiz ve sizlere önümüzdeki hafta içinde güzel bir haber vereceğimi ümit ediyorum. Bu alınan kararın geç olduğunu ve uygun olmadığını tekrar ifade ediyorum” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 22.07.2017 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<