banner359

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlıklar başladı

18 Ekim 2016 Salı 13:28 2016-10-18 13:34:22
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlıklar başladı

 22 Ekim Cumartesi günü 13.30´da Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu açılışını yapmaz üzere İnegöl´e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için İnegöl´de tatlı telaş başladı. İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen kahvaltı da muhtarlar, STK´lar, dernekler ve oda başkanları bir araya gelerek Cumhurbaşkanının gelişi ile alakalı değerlendirme yaptılar.

Kahvaltıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İTSO Başkanı Metin Anıl, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, oda ve dernek başkanları, STK´lar, mahalle muhtarları katıldı.

Kahvaltının ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “22 Ekim Cumartesi günü 13.30´da Cumhurbaşkanımız İnegöl´e geliyor. Biz de İnegöl Belediyesi olarak sizleri davet ettik. Heyecanlıyız. Her arkadaşımızın bu konuyla ilgili heyecanı var. Eğitim kampüsünün açılışı yapılacak. Biliyorsunuz 2008 yılında temelleri atılan kampüsümüzün inşaatı büyük ölçüde sona erdi. Hala eksiklerimiz var ama eğitim öğretimde 3.yılımızdayız. O dönemde Erdoğan Bektaş´ın vizyonunu da gösteren çok önemli bir çalışmaydı. Kendisine de teşekkür ediyoruz. O günlerde Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik´in katılımları ile temelini atmıştık. 2´si ıslah olmak üzere 4 OSB´si olan, yüzlerce büyük ölçekli fabrikanın olduğu bir şehirde personel ihtiyacını karşılama adına önemli bir yatırımdı. Hayırseverimiz Mehmet Yıldız, Cumhurbaşkanımız gelirse açılışını yaparım demişti. Biz tam olarak oranın farkında değiliz. Üniversite kampüsünü andıran muhteşem bir eğitim alanı. İnegöl Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çevre düzenlemesi noktasında çalışmalar yaptık” dedi.

İNEGÖL ONUN İÇİ DEĞERLİ BİR ŞEHİR

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlçe Başkanımız, Milletvekilimiz, bizler Cumhurbaşkanımızı davetlerimiz olmuştur. İnegöl´de uzun yıllardır kendilerini ağırlamamıştık. Şimdi ağırlamış olacağız. İlçemize Devlet Başkanının, Cumhurbaşkanının gelmesi büyük bir onurdur. Çok kalabalık ve güçlü şekilde ağırlayalım istiyoruz. Cumhurbaşkanımız geleceği için herkesin gönlünden geçen farklı şeyler olabilir. Kimi hediye takdim etmek isteyebilir. Kimi yazdığı şiir okumak istiyor olabilir. Bunlar bizlere de ulaşıyor ama 15.30´da Bursa´da programı var oraya da yetişecek. Ayrıca Cumhurbaşkanımız dünyadaki büyük olaylara kafa yoran ve bunları yöneten bir isim. Bunlarla boğuşan birini de küçük konularla rahatsız etmeyelim. Biz her halükarda bir dosya hazırlıyoruz. Fakat STK´lar ve muhtarlarımızın da istediği düşündüğü şeyler olacaktır. Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız sevdiğimiz değer verdiğimiz bir insan. İnegöl kendisine her daim destek verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden her 4 kişiden 3´ü oy verdi. Başbakanlığı döneminde de hep en üst düzeyde destekler verildi. Cumhurbaşkanımızın da İnegöl´e bakış açısını biliyoruz. İnegöl onun içi değerli bir şehir. İnegöl çok sevdiğiniz, çok iyi bildiğini biliyoruz. İnegölle ilgili hatıraları olduğunu biliyoruz. O coşkuyu orada yaşatarak şehrimizin geleceği adına da kazanımlar sağlamak istiyoruz. Afiş ve bilboardlarımızla gerekli duyuruları yaptık. Köylerimizden mahallelerimizden de gelmek isteyenler olabilir. Bununla ilgili de otobüs temini yapabiliriz. Partimize ulaşabilirler”.

Söz alan Şavşatlılar Derneği Başkanı Durmuş Aydın, “İnegöl´ün il olma sevdası ve tutkusu var. Siz siyasiler olarak bu konuda belki çalışma yapamayabilirsiniz ama biz STK´lar olarak pankartlarla bu sevdamızı Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyoruz. Muhtarlarımız ayrı bir çalışma yapabilir. İş adamlarımız ayrı, STK´lar ayrı bir çalışma yapabilir. Bu sevdamızı duyurmalıyız. Siyasetin dışında bir çalışma yapılabilir”

Cevap veren Aktaş, “Sivil inisiyatif alınarak böyle bir çalışma yapılabilir. Biz ilçe başkanımız ile birlikte hazırladığımız dosyayı teslime edeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 18.10.2016 13:34
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<