banner359

'Damla Projesi' gönüllüleri İnegöl'de

25 Eylül 2017 Pazartesi 11:39
'Damla Projesi' gönüllüleri İnegöl'de

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde düzenlediği ve İnegöl´de de İnegöl Gençlik Merkezinin ev sahipliğini yaptığı Damla Gönülleri Projesi başladı. Proje kapsamında Türkiye´nin çeşitli illerinden İnegöl´e gelen 20 öğrenci, hafta boyunca gönüllülük esasına göre vatandaşlara çeşitli konularda yardım ederek manevi destek verecekler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetleri arasında yer alan Damla Projesi kapsamında İnegöl´e gelen gönüllü 20 öğrenci, İnegöl Gençlik Merkezi yöneticileri tarafından karşılandı. Gönüllü gençler, 1 haftalık süreç içerisinde İnegöl´de çeşitli yardım faaliyetlerini hayata geçirecekler.

ONUR VE GURUR VERİCİ

Angelacoma Otel´de düzenlenen tanışma toplantısında konuşan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan “Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi gönüllülük esaslı olup insan odaklı bir çalışmadır. Damla Projesi gençlerin maddi hiçbir çıkar gözetmeden ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak, genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşma gayesiyle halka rol model olmak, yalnızca içten ve samimi duygularla doğru olduğuna inanarak bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamayı amaç edinen bir projedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve İnegöl Gençlik Merkezi´nin koordinesinde İnegöl´de uygulanacak olan Damla projesi 7 gün sürmekte ve ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 20 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Bu ekipte bulunan gençler ilçemizde dezavantajlı bölgelerde gönüllülük faaliyetleri yürüteceklerdir. Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın destekleriyle 1534 damlayla 30 ilde 17 üniversiteyle ve Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneğimizle (UDG) faaliyetler gerçekleştirmektedir. Damla ailesi olarak, Temmuz ayından itibaren programlarımız devam etmektedir. Bu projenin, Türkiye tarafından mobilya ve köfte kenti olarak tanınan, gençlik faaliyetlerine büyük önem veren İnegöl´de yapılması bizim için çok onur ve gurur vericidir. Sizleri İnegöl´de ağırlamaktan onur duyuyoruz. Hepiniz genç gönüllülersiniz. Bu kapsamda İnegöl´ün değişik köylerini beraber ziyaret edip sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceğiz. Bazen de spontane olarak köylerde değişik çalışmalar yapacağız.  7 gün sürecek olan program kapsamında; protokol ziyaretleri, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezindeki yaşlılara ziyaretler, sevgi evi ve engelsiz yaşam merkezi ziyareti, ilkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği, toplanan kitaplar ile kütüphane kurulması, göçmenlerin eğitim gördüğü okullara ziyaretler ve çocuklarla ilgili aktiviteler, şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği, illerdeki manevi büyüklerin ziyaretleri, fidan dikimi, yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı ailelere ziyaretler, şehit ailesi ziyaretleri ile köy ziyaretleri ve tarla işlerinde yöre halkına yardım gibi etkinlikleri hayata geçireceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<