“ Darbe Üstüne Darbe” ilk kez İnegöl’de gösterime sunuldu

14 Kasım 2016 Pazartesi 09:49 2016-11-14 09:52:03
“ Darbe Üstüne Darbe” ilk kez İnegöl’de gösterime sunuldu

 İnegöl Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında bu hafta Bekir Develi ve Erem Şentürk Kent Müzesi Konferans Salonunda İnegöllülerle buluştu. Türkiye’de ilk kez İnegöl’de gerçekleştirilen Darbe Üstüne Darbe konulu söyleşide 15 Temmuz Darbe girişimi, öncesi ve sonrasında yaşananlar anlatıldı.

banner380
Söyleşi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında konserlerden tiyatro oyunlarına, söyleşilerden seminerlere, sergilerden imza günlerine kadar pek çok alanda yaptığımız etkinliklerle halkımızın sosyal hayatını renklendirmeye çalışıyoruz. Bu akşamki programımızda ise Türkiye’de ilk kez Bekir Develi ve Erem Şentürk Öncesiyle Sonrasıyla 15 TEMMUZ (Darbe Üstüne Darbe) konulu program ile bizimle oldu. İnegöl Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerimizde bu tür eğitici programlara yer vererek, hemşerilerimizin zamanlarını güzel ve keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz ocak ayında Bekir Develi’yi İnegöl’de ağırladıklarını hatırlatan Başkan Aktaş; Sevgili Bekir Develi ocak ayında gerçekleştirdiğimiz söyleşi programda bizleri ilk önce güldürmüş daha sonra da verdiği anlamlı ve bir o kadarda önem arz eden örnek sunumlarıyla bizleri düşündürmüştü. Bu akşamki söyleşi programında ise Türk Milletinin İkinci Milli Mücadele örneği sergilediği ve tüm benliği ile ülkesini ve devletini savunduğu o geceyi bir kez daha bizlere yaşatmış oldular” şeklinde konuştu.

Aktaş konuşmasının devamında; “Bildiğiniz üzere 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi meydanlara inerek milli iradeye sahip çıkan İnegöllülerin birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak tuttukları demokrasi nöbetlerine hepimiz şahit olduk. İlçe halkımız tarafından tutulan demokrasi nöbetlerindeki birlik ve beraberliğin en güzel şekilde bundan sonrada ortaya koyulacağına inancımız tamdır. Her bir vatandaşımız kurşunlara karşı yürüyerek, tankların altına yatarak Anadolu insanımızın asilliğini bir kez daha ölümsüz hale getirdi. Vatanı için canını feda eden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere Malatya’da darbecilerin bıraktığı tankı kullanan Mustafa Özbey’i, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan’ı, darbe girişimine karşı kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz’u ve adlarını burada tek tek sayamadığım ölümsüz kahramanları hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

“TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN UMUDUYUZ”
Her yıl altı farklı kardeş şehrimizde iftarlar düzenleyerek erzak yardımında bulunduklarını hatırlatan Başkan Aktaş; Bekir Develi kardeşimizi dinlerken Kardeş şehrimiz Sudan Khartum’u hatırladım. Tamamı Müslüman olan Orta Afrika’da yer alan bir ülke burası. Gerçekten çok fakir bir ülke. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdağan’ı orada çok seviyorlar. Afrika’nın en büyük hastanesini biz yapmışız. Ziraat projeleri uygulamışız. Tika marifetiyle okullar açmışız. Pek çok yardımımız var. Sudan da ne işimiz var diyebilirsiniz. Ama dünyaya liderlik yapmak böle oluyor. Atalarımız böle liderlik yapmış. Farkındayız veya değiliz ama biz dünyanın, tüm Müslüman âleminin umuduyuz. Buralarda bizden beklentiler çok yüksek. Ben hangi ülkeye gittiysem bunu gördüm. Malesef Feto terör örgütü bu eksikliği çok iyi kullandı. Bugün oralarda kat edeceğimiz mesafe ile ilgili çok büyük bir leke atıldı. Ama biz devlet olarak bu duruma el koyduk. Maarif vakfı aracılığıyla tüm dünyada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Muharif vakfı İnşallah en kısa zamanda Türkiye devletinin hedeflerini daha iyi hayata geçirecek.” şeklinde konuştu.

Aktaş son olarak; “Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın talimatını vermesinden sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöllü hemşerilerimiz 27 gün boyunca sabahlara kadar meydanları boş bırakmadı. Tek yürek olunan bu birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu anlayışla bizlere yeniden o günleri hatırlatan ve o günlerin anlamını hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini bizlere bir kez daha sorgulatan Bekir Develi ve Erem Şentürk’e anlatımı ve verdikleri bilgiler için teşekkürlerimi sunuyor, siz değerli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 14.11.2016 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<