Deniz Gezmiş ve arkadaşları İnegöl'de anıldı

06 Mayıs 2016 Cuma 18:54 2016-05-06 19:01:06
Deniz Gezmiş ve arkadaşları İnegöl'de anıldı
 CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları üyeleri, 6 Mayıs 1972’de idam edilen devrimci gençlik hareketinin önde gelen liderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan´ı unutmadılar. Parti önünde 3 adet darağacı kuran CHP Gençler, basın açıklaması yaptı.
Açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Melis Birgül, “Emperyalizme karşı mücadele verdikleri için, bağımsızlık istedikleri için, halkı ezenlere karşı çıktıkları için ve en nihayetinde özgürlüklerin olduğu bir ülke talep ettikleri için idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslan o günden bugüne kadar geçen 44 yıl boyunca hiçbir zaman unutulmadı ve her zaman anıldı. Onların yaşadıkları ne bir film senaryosu ne de sonradan uydurulmuş bir kahramanlık değildi. Onlar, inandıkları devrim ve tam bağımsız Türkiye yolunda yola çıkarken sonlarının ne olacağını bilen, hayatlarını bu yolda kaybetmeyi göze alıp yolunu asla kaybetmeyen gerçek devrimcilerdi. Ne tek kuruş çıkarları vardı bu yolda, nede çıkar sağlamaktı amaçları yandaşlarına. Zaten yandaşları da yoktu bu üç fidanın. Onların, içi Vatan aşkıyla, Atatürk sevdasıyla dolu Yoldaşları vardı sadece. 3 fidan idam edilirken korkmadılar, titremediler. Mertçe halk için çıktıkları bu yolda sonlarını düşünmediler, yılmadılar yorulmadılar. 44 yıl önce idam edilen üç fidanımızı bu duygu ve düşüncelerle saygı, ve rahmetle anıyorum. Deniz´in söylediği gibi ‘Vatan, onu parsel parsel satanların değil; Uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır.´” Dedi.

CHP İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan ise, “Bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin inan ve Yusuf Aslan´ın idam edilişinin 44.yıldönümü. Onlar Türkiye´nin tam bağımsızlığı için mücadele eden gençler olarak devrimin, bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü oldular. Saygıyla anıyoruz. Bugün CHP´li gençlerimiz kendileri daha doğmadan gerçekleşmiş bu siyasi ve hukuksal ayıbın farkında olarak tepkilerini dile getirdiler. Düşünceler asılamaz. Bunu gördük. Bedenleri yanımızda olmayan 3 Fidan´ın düşüncelerinin fikirlerinin ışığını gençlerimizde görüyoruz. Gün gelecek düşüncelerin fikirlerin hapis olamadığını da göreceğiz. 6 Mayıs 1972 de Deniz, Hüseyin ve Yusuf´un idam sehpasına tekme atılmasına göz yuman zihniyet Ali Osman Korkmaz´ın da tekmelerle öldürülmesine göz yummuştur. Bu faşist zihniyetlerin daha fazla tekme atmamaları için çalışacağız. Vatan onu parsel parsel satanların değil ,uğrunda dar ağacına gidenlerin vatanıdır. Ülkemizde Deniz´lerin gücüne inanan yüzbinlerce Aslan var. Susmayacağız!” dedi.

Son Güncelleme: 06.05.2016 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<