banner359

Derece Alanlara Gezi Ödülü

08 Şubat 2016 Pazartesi 09:34 2016-02-08 09:44:18
Derece Alanlara Gezi Ödülü
 İnegöl Müftülüğü tarafından sömestr tatilinde 7-17 yaş arası öğrencileri namaza teşvik amacıyla düzenlenen “Haydi Çocuklar ve Gençler Camilere Koşalım, Namazda Buluşalım” projesinde camiye en çok giden öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Tatil döneminde 7-17 yaş arası öğrencileri namaza teşvik amacıyla düzenlenen proje 23 Ocak´ta başladı. İnegöl Müftülüğünün “Haydi Çocuklar ve gençler, anne babamızla, dede ve ninelerimizle camide buluşalım´ kampanyasında, çocukların, gençlerin anne baba, dede ve nineleri ile beraber camilere gelerek namazlarını eda etmeleri amaçlandı. 23 Ocak Cumartesi günü sabah namazında başlayan etkinlik 6 Şubat Cumartesi günü yatsı namazında sona erdi. Kampanyaya katılan bin 755 çocuk arasında derece giren 510 çocuğa dün Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Camisinde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törende şehit ve gaziler için okunan hatimlerin duası da yapıldı.

Öğle namazının ardından düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, din görevlileri, çocuklar ve aileleri katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN HATİM

Kur´an-ı Kerim tilaveti, Kasideler, aşırların okunmasıyla başlayan programda önce şehit ve gaziler için okunan hatimlerin duası İlçe Vaizi İsmail Yıldırım tarafından yapıldı.

NAMAZ AHİRETTE HESABI İLK SORULACAK İBADETTİR

Hatim duasının ardından programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Camiye koşalım, namazda buluşalım projesinin ödül töreninin yanı sıra şehitlerimiz için hatim ve dua programımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ederim. Cenabı Hak namaz müminler üzerinde vakitleri belirlenmiş olarak farz kılınmış buyuruyor. Namaz, Hz. Adem´den, Efendimiz (sav)´e kadar bütün peygamberlerine emredilmiştir. Namaz ahrette hesabı ilk sorulacak ibadettir. Namaz, müminin miracı, dinin direğidir. Allah Resulü´nün gözümün nuru dediği namaz. 5 kez arınmanın, temizlenmenin, kemale ermenin, yenilenmenin adıdır namaz. Cenabı Hak ile 5 kez buluşup, tazelendiğimiz namaz. Cemaat olmanın şuuruna erdiğimiz, birlik ve beraberliğin zirvesine ulaştığımız namaz. İşte bu namazı bizden sonraki nesillerimize bir ibadet şuuru olarak öğretmek istedik. Allah Resulu´ne Miraçta ikram edilen namaz. Biz 15 günlük yarıyıl tatilinde çocuklarımızı camiye alıştırma gayretinde olduk. Siz bize destek verdiniz. Evlatlarımızın elinde tutup camiye getirdiniz. İnşallah bunu devam ettirelim. Toplumun her kesimine yayalım. Bu programın hepimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptıkları kısa konuşmada, ‘Haydi Çocuklar Camiye´ kampanyasını düzenleyen İlçe Müftülüğüne ve katılan tüm öğrencilere teşekkür ettiler.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

“Haydi Çocuklar Camiye” kampanyasına katılan öğrencileri kutlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, “İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen programa katılanlara teşekkür ediyorum. Bu vatanı korumak için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize bir kez daha Allah´tan rahmet diliyorum. Allah onların yakınlarına sabrı cemil nasip etsin” dedi.

DERECE ALANLARA GEZİ ÖDÜLÜ

Konuşmaların ardından İnegöl´deki 184 camide düzenlenen ‘Haydi Çocuklar Camiye´ kampanyasını katılan bin 755 öğrenci arasında birinci olan 210, ikinci olan 140 ve üçüncü olan 160 öğrenciye belgeleri takdim edildi. Ayrıca birinci olan öğrenciler Çanakkale, ikinci olan öğrenciler Bursa ve üçüncü olan öğrenciler ise Oylat gezisi kazandı.

Son Güncelleme: 08.02.2016 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<