banner359

Dikkat! 600 bin lira ceza ödeyebilirsiniz!

22 Kasım 2016 Salı 20:36 2016-11-22 20:42:20
Dikkat! 600 bin lira ceza ödeyebilirsiniz!

 İnegöl'de hava kirliliğine sebebiyet veren atıkları yakanları 600 bin liraya kadar ağır cezalar bekliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, havayı kirletenleri uyardı.
Kansu; “ Son zamanlarda hava kirliliği olduğunu görüyoruz. Özellikle sanayicilerimizden rica ediyorum. Lütfen sobalarını yakarken kumaş, sünger gibi endüstriyel atıklarınızı yakmayın. Akan firmalar var. Kendilerini takip ediyoruz. Eğer Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne düzenlenen tutanakları gönderirsek çok ağır cezalar alabilirler. Biz onların üzülmesini, mağdur olmalarını istemeyiz. Şuan uyarıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için çevreye hepimizin sahip çıkması lazım. İnegöl ciddi manada kirletiliyor. Bu da bizleri çok üzüyor. Sadece belediye marifetiyle temizlik ve çevre temizliği ile alakalı mücadele yapılamaz. Esnaflarımız, işadamlarımız, halkımızla beraber İnegöl´ü daha temiz tutmak istiyoruz.” Dedi.

CANINIZ YANMASIN

Havaların soğuması nedeniyle işletmelerin ısınma amacıyla endüstriyel atıkları yaktığının altını çizen Kansu, “Lodos olduğu zamanlarda havamız temiz. Ama olmadığı günlerde görüyoruz. Kirli hava İnegöl´ün üzerine hapsolmuş bir şekilde. Büyükşehir de İnegöl´de denetimlerini artıracaklar. Esnaflarımızı bu konuda ciddiyete davet ediyorum. Bütün uyarılarımıza rağmen bizi dikkate almayanlar var. Onlardan rica ediyorum; çünkü bu iş ciddiyet arz ediyor, kontroller artacak, canınız yanmasın. Ticaret yaparken, çevreye de sahip çıkmanın gerektiğini herkesin bilmesi lazım.” İfadelerini kullandı.

600 BİN LİRA CEZA

Kansu, 49 bin liradan 600 bin liraya kadar cezai işlemlerin uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.11.2016 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<