banner359

Diş Hastanesinden Miniklere Ağız Ve Diş Sağlığı Dersi

24 Kasım 2016 Perşembe 09:19 2016-11-24 09:25:32
Diş Hastanesinden Miniklere Ağız Ve Diş Sağlığı Dersi

 İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´ni ziyaret eden minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler verilirken, diş macunu ve diş fırçası da dağıtıldı.

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´ni ziyaret eden Özel Şirin Akademi Anaokulu öğrencilerine, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Halkla İlişkiler sorumlusu Diş Hekimi Hasan Güleryüz tarafından ağız ve diş sağlığı hakkında önemli bilgiler verildi.

7-23 Kasım “Ağız Diş Sağlığı Haftası” ve 22 Kasım “Diş Hekimliği Günü” nedeniyle minik öğrenciler tarafından Diş Hastanesi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu ve Diş Hekimi Hasan Güleryüz´e çiçek takdim ettiler.

DİŞ MACUNU VE FIRÇASI DAĞITILDI

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Halkla İlişkiler Sorumlusu Diş Hekimi Hasan Güleryüz, minik öğrencilere diş fırçalamalarını tavsiye ederek, “Diş çürüğü, dişin en dış tabakası olan diş minesi adı verilen dişin sert yüzeyinin asitler tarafından çözünmesi ile oluşur. Bu asitler bakteri plağı adı verilen yapışkan bir tabaka tarafından üretilir. Eğer tedavi edilmezler ise bu diş çürükleri diş yüzeyinde delikler ve büyük oyuklar meydana getirir. Eğer böyle bir durum sizin ağzınızda da mevcut ise ve erken dönemde bir diş hekimine başvurursanız dolgu veya kanal tedavisi işlemleri ile diş kurtarılabilir. Diş çürüğünden korunmak için çok şekerli ve asitli gıdalar tüketmeyin, dişlerinizi günde 3 defa fırçalayın ve senede 2 defa diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin.” Dedi.

SADECE 6 DAKİKA

Dişeti hastalığına dikkat çeken Güleryüz, “Buradaki sebep yine bakteri plağı dediğimiz oluşumun bu defa dişeti boşluğu ve üzerinde birikimidir. Bakteri plağı asit ve toksin oluşturarak dişetlerinde kızarıklık, şişlik ve kanama meydana getirir. Ve zamanla dişetinin dişlerden uzaklaşmasına neden olabilir. Dişeti hastalığı halkımız arasında çok yaygındır. Erken dönem ve başlangıç aşamasında iyi bir ağız bakımı ve Diş Hekimi müdahalesi ile tedavi edilebilir. Eğer geç kalınırsa dişlerin sallanması ve diş kayıplarına yol açabilir. Son olarak yine bu dönemde en sık rastlanan bir diğer problem olan ortodontik problemleri anlatacağım. Özellikle genetik etkiler sonucu oluşan ve diş çapraşıklığı olarak bildiğimiz bu problem de erken dönemde tedavi edildiği takdirde başarılı bir şekilde sonuçlanmaktadır. Bu tedavi için en uygun yaş aralığının 9-14 olması ile birlikte ileriki yaşlarda da başarılı sonuçlar alınmaktadır. Diş teli tedavisi dediğimiz bu işlem düzgün sıralanmayan, çarpık dişleri düzeltmek için uygulanır. Bu sorunlar ortadan kalkınca da ağız ve diş sağlığımız korunmuş olur. Çünkü çapraşık dişlerin temizlenmesi zor olduğu için çürük ve dişeti hastalıklarına neden olmaktadır. Sizlerden ricam bir gün 24 saat ve dişlerinize ayırmanızı istediğim vakit her biri 2 şer dakika olmak üzere sabah öğlen ve akşam toplam 6 dakika. İnanın bu çok zor değil” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 24.11.2016 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<