banner359

Dönüşüm Sergisi İzlenime Açıldı

11 Şubat 2016 Perşembe 15:57 2016-02-11 16:04:59
Dönüşüm Sergisi İzlenime Açıldı

 Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojileri Programı öğrencileri tarafından hazırlanan “Atıklar ve Geri Dönüşüm” sergisi, İnegöl Kent müzesinde izlenime açıldı.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm´ sergisi büyük ilgi gördü.

Serginin açılış törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı  Erhan Kara, Tekstil Teknolojisi Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut ile Öğretim Görevlileri Neslihan Yürük ve Vildan Amuk ile öğrenciler katıldı.

Tekstil Teknolojisi Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut, “Tekstil programı olarak ilk kez 2013 yılında dönüşüm temasıyla bir proje hazırlamıştık. Bu giysilerimiz defilenin çok ilgi görmesiyle tekrar çalışmalarına devam ettik.  O günden bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmalar öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. Bütün çalışmaların ilgi görmesi üzerine de çeşitli yerlerde sergiler düzenledik. Bu sergilerimiz ilk önce Uludağ Üniversitesi Sanat Galerisinde izlenime çıktı. Ardından farklı farklı müzeler ve mekanlarda sergilendi. Bu hazırlanan giysilerden dönüşüm temalı bir projede çalışıldı. Projemiz üniversite, sanayi ve STK´larla işbirliğinde gerçekleştirildi. Bir çok kazanımlar elde ettik. Bu sergimiz İnegöl ile ilk kez buluşuyor. Bundan çok memnunuz. Bu konuda bize destek verenlere teşekkür ediyoruz. Bu sergiyle amacımız çevreye attığımız atıkların çeşitliliğini vurgulamak, farklılıklarını göstermek ve bu güne kadar çevreye attığımız çöplerin ne kadar çok olduğunu herkesin gözünün önüne sermektir. Düzenlediğimiz sergilerle de amacımızı ulaşmış durumdayız.” Dedi.

İMYO Müdür Yardımcısı Ferhat Kara´da bu projede emeği geçen öğrencilerine ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

KATI ATIKLARI GERİ DÖNÜŞTÜRDÜLER

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´da, “İnegöl Kent Müzesi, Türkiye´nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye´de sektöründe ilk olma özellikleriyle çevresine ilham kaynağı olmaktadır. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. Biz; tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. Bu yönümüzle de anılmak için; Gençlik Merkezi, Kapalı Çarşı, İshakpaşa Külliyesi ve Baykoca Türbesi başta olmak üzere birçok eseri restore ederek yeniden şehrimize kazandırdık.  Bu kentin değerlerini ve ruhunu diri tutmayı öncelikli vazifelerimizden addediyoruz. Her iki müzemiz sadece ziyaret edilen bir mekân değil, arkeoloji müzelerinin soğukluğundan öte yaşayan bir müze olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Hem içerisinde bulundurduğu geçmişten günümüze gelen eşyalardan dolayı, hem de bünyesinde hemen her ay-her hafta gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerden dolayı… Varlığıyla diğer şehirlere ilham veren İnegöl Kent Müzesi; bu yönüyle de diğer müzelere örnek teşkil etmektedir. Bugün de müzemizde; Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Atıklar ve Geri Dönüşüm Temalı Giysi Tasarımı Sergisi´nin açılışı için bir aradayız. Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programında bulunan 36 öğrenci görev almıştır. Tasarımlarında, kullandıktan sonra çöp olarak doğaya bıraktığımız malzemeleri kullanmışlardır.   Rafya, pet şişe kapakları, gazoz kapakları, telefon telleri, yumurta kartonları, etiket zemin kâğıtları, poşetler, pet şişeler, gazete, çeşitli kâğıtlar, tül dokuma atıkları, kâğıt bardak altlığı, fleksiler, cdler, çöp poşetleri,  köpükler,  kulak çubuğu, cam koruyucu ambalajı, yiyecek ambalaj paketleri, cam şişeler, röntgen filmleri, kavanoz kapakları, banyo lifleri, pipetler, kibrit çöpleri, ıslak mendil, plastik çay kaşıkları, çuval ve deri parçaları ile 37 adet giysi izlenime sunulmuştur. İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda açılışını gerçekleştirdiğimiz ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm Temalı Giysi Tasarımı Sergisi´ 26 Şubat tarihine kadar halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Tüm ilçe halkımızı buradan bir kez daha davet etmek istiyorum. Müzemiz neredeyse her ay yeni bir sergiyle sizlere hizmet vermeye devam ediyor. Açılışını bugün gerçekleştireceğimiz giysi sergimiz müzemizde düzenlenen 63. Sergidir.” Dedi.

 Konuşmaların ardından 37 eserden oluşan sergi, ziyarete açıldı. Sergi, 26 Şubat tarihine kadar açık kalacak.

 

Son Güncelleme: 11.02.2016 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<