banner359

Düğünlerde Silah Sıkılmaması İçin Topyekun Mücadele

07 Ekim 2016 Cuma 13:14
Düğünlerde Silah Sıkılmaması İçin Topyekun Mücadele
İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneğinde ilçe protokolünün katılımıyla düzenlenen toplantıda, düğünlerde ve eğlencelerde silah atılmamasıyla ilgili alınan tedbirler açıklandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İki aile birleşiyor ve ortada bir mutluluk var. Ama bu mutluluk birilerinin kahır ve azabı olmamalı" diye konuştu.
Dernek lokalinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve yönetim kurulu üyeleri ile muhtarlar katıldı. Düğünlerde ve eğlencelere silah atılmamasıyla ilgili bugünü bir milat kabul ederek, bir hamle başlatılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit haberleri duyuyoruz. Hatay’da şu kişi şehit olmuş diye duyuyoruz ve üzülüyoruz. Sadece üzülüyoruz. Bu ilçemizde, mahallemizde olduğu zaman acımız daha da katlanıyor. Bayramdan üç gün önce Yavuz Mete kardeşimizi rahmeti rahmana uğurladık. Babasındaki o dirayeti ben hala çok net hatırlıyorum. Hasbelkader iki hafta üst üste iki ayrı olayda üç tane Roman müzisyen kardeşimiz bir silahın saçmalarına maruz kalarak yaralandı. İki tanesi iş yapamaz durumda ve tedavileri sürüyor. Bunlardan bir tanesi bizim evladımız, kardeşimiz veya kendimiz olsaydı, belki tepkimiz çok daha fazla olurdu. Düğün eğlence, coşku demektir. İki aile birleşiyor ve ortada bir mutluluk var. Ama bu mutluluk birilerinin kahır ve azabı olmamalı. Birileri havaya silah sıkarak rahatlama olayına girebilir. Ben böyle bir durum olduğu zaman protesto edip, düğünü terk ediyorum. Muhtarlar olarak gerekli ikazlarla, uyarılarla bunun önüne geçebilirsiniz. Birisi enstrüman çalıyor, mesleğini icra ediyor. Bir tanesi de sırf egosunu tatmin etmek için silah atıyor ve onun yaralanmasına sebep oluyor. Bu ne ilkel bir durum" diye konuştu.
İnegöl’ün 95’i jandarma, 21’i polis bölgesinde olmak üzere toplam 116 mahalleden oluşan dinamik bir şehir olduğunu ifade eden İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Binbaşı Uğur Baş ise, “İnsan sirkülasyonunun çok fazla olduğu coğrafi beşeri anlamda fazla gidiş gelişlerin olduğu bir yer. İnsan hareketliliğinin olduğu her ortamda suç olmaktadır. Emniyet, jandarma ve güvenlik kuvvetleri olarak bizim görevimizde kanunların bize vermiş olduğu yetkilerle emniyet ve asayişi en iyi şekilde sağlayarak vatandaşımızın huzurlu şekilde yaşamasının önünü açmaktır. Son günlerde silah atmayla ilgili 3 müzisyen vatandaşımız yaralandı. Durumları iyi. Bunun haricinde 95 mahalle muhtarımızla olan iletişimde hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Sürekli her konuda bilgi alışverişi var, bizlere destek oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Her düğünün başına ekip koyacak bir durumumuz yok. Bununla ilgili sizlere büyük sorumluluk düşüyor” dedi.
Binbaşı Uğur Baş, “3 gün öncesinde karakolumuza bilgi vererek şu gün düğün var, düğün sahibi budur diye bilgi verirseniz, o konuda çalışma yaparız. Kimsenin burnu kanamasın. Sözlerinizi dinlemeyen şahıslarla ilgili yasal işlemlerin yapılmasında da yardımınızı istiyoruz. Müzisyenlerimizle görüşmeler yaptık. Silah atıldığı an müzik kesilecek. Hiçbir düğün sahibi düğününün bu şekilde rezil olmasını istemeyecektir. İletişim kanallarınız sürekli açık olsun, bağlı olduğunuz karakollara haftada bir uğrayıp istişarelerde bulunun. Bu istişarelerle huzur ve güveni üst seviyeye çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.
Yoğun katılımdan dolayı mutlu olduklarını belirten İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, “Düğünlerde ateşli silahlarla alakalı bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı sıfatıyla Roman kardeşlerimizle birkaç platformda buluştuk. Herkes silahtan rahatsız durumda. Bunu genel manada bir sonuca kavuşturmak istedik. Muhtarlar töhmet altında kalıyor. Silah patlayınca direkt muhtar aranıyor. Belki sıkı denetimi olmayabilir ama bir çözüm noktasına ulaşmak istiyoruz. Madde bağımlısı olan vatandaşların da tedavileri konusunda yardımcı olmaya çalışaçağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<