Dün Şov Yapanlar Bugün İsrail'le Anlaşıyor, Rusya'dan Özür Diliyor

29 Haziran 2016 Çarşamba 12:26 2016-06-29 12:28:04
Dün Şov Yapanlar Bugün İsrail'le Anlaşıyor, Rusya'dan Özür Diliyor
 Parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Ülke çıkarları, ülke menfaatleri dururken, şahısların siyasi çıkarları, menfaatleri ön plana çıkmıştır” dedi.
İlçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, Mavi Marmara, Filistin diyerek İsrail´e kameralar önünde şov yapmaya çalışanların İsrail´le anlaştığını ifade eden Halil Büyükışıklar, “Ramazan ayı münasebeti ile ibadetini yapan değerli halkımızı siyasi kirliliğin içerisine çekmemek adına ve bu mübarek ayın huzur, sükunet içerisinde geçmesi için bir müddet basın açıklaması yapmayalım diye karar aldık. Fakat gelişen gündem ve gereksiz polemikler bizi fazlası ile açıklama yapmaya zorlamıştır” dedi.

13 YILDA ÜLKEYİ İFLASIN EŞİĞİNE SÜRÜKLEMİŞTİR

Büyükışıklar, “2009-2014 yılları arasında büyük Türkiye diye halkımıza anlatılan 2023 hedeflerinde 3 bin 524 iflas erteleme başvurusu gerçekleşmiş. Bu iflas ertelemelerden 37 bin 31 işletmecimiz davacı olmak durumunda kalmıştır. 2003 yılında iktidara gelir gelmez 2004 sayılı İcra İflas Kanunda değişiklik yapanlar, bizlerin uyarılarını dikkate almadığından iflas ertelemeler sebebi ile bugün tüm sanayicimiz tahsilat sorunu yaşamaktadır. Buda zincir halkaları şeklinde tüm ülkemizi etkilemektedir. İMF´ye 23,5 milyar dolar borcu kapattık diyenler, devletin borcunu 243 milyar TL ile almış, Aralık 2015 sonunda 678 milyar TL yapmıştır. Kayyum atadıkları Uzan Grubu davasını kazanmış ve 24,5 milyar dolar tazminat hakkı doğmuştur. Mavi Marmara, Filistin diyerek İsrail´e kameralar önünde şov yapmaya çalışanlar İsrail´le anlaşmış. Rusya uçağı düştüğünde ‘Ne özür dilemesi, tekrar olsun tekrar düşürürüz´ demişlerdir. Bugün ise kusura bakmayın yazan mektupları Rusya basınında manşet olmuştur. Profili düşük diye adlandırdıkları Başbakanları ‘Yazmışlarda yazmışlar okuyamıyorum. Boş verin basın açıklaması´ diyecek kadar pasif konumdadır ama ‘Rusya´ya tazminatta öderiz´ diyecek kadarda bilgisizdir. Bu milletin parasını babasının parası zannedenler 13 yılda ülkeyi iflasın eşiğine sürüklemiştir. Mavi Marmara diyenler, Filistinli kardeşlerimizi, bebekleri katlediyor diyenler bugün siyasi ve rant çıkarları için İsrail´le işbirliğine gitmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin istikrarsız dış politikalardan dolayı onuru ayaklar altına alınmaktadır. Ülke çıkarları, ülke menfaatleri dururken, şahısların siyasi çıkarları, menfaatleri ön plana çıkmıştır” dedi.

FUHUŞ YÜZDE 790 ARTTI

Hem zamlı hem eziyetli bir ulaşım sisteminin halk taşımacılığı adı altında rant nakliyesi olduğunu belirten Büyükışıklar, “Basın mensubu arkadaşlara bu tahribatın kitapçığını vereceğimiz için her rakama uzun uzun girmek istemiyorum. Fakat CHP´yi her fırsatta din düşmanı göstermeye çalışanlar, iktidara geldiğinden bu yana fuhuş yüzden 790, cinsel taciz yüzde 449, çocuklara cinsel istismar yüzde 434, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 ve bunlara bağlı olarak da boşanmalar yüzde 37 artmıştır. Kim ahlak düşmanıdır, kim din düşmanıdır ortada açık seçik istatistiklerle bellidir. Bakın yerel siyasette çok net ifadelerle birçok konuda halkımıza bilgilendirme yapmaya çaba gösteriyoruz. Geçtiğimiz günlerde bizlerin bu açıklamaları bazı dostlarımızda vicdan muhasebesi yaratmış olacak ki, Kent Konseyi Başkanımız, İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanımız, İnegöl Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanımız, İGİAD Başkanımız gibi birçok seçilmiş kişi, Büyükşehir Yasası konusunda ne denli haklı olduğumuzu ispatlar nitelikte açıklamalarda bulunmuşlardır. Bursa´da BURULAŞ Bukart ücretini 3 TL´den 5 TL´ye çıkarmış, İNULAŞ 2017 yılına kadar olan sözleşmesi sebebi ile kart değişikliğine gitmemiş. Bu sebeple vatandaşımız çift kart kullanmak zorunda kalmıştır. Hem zamlı hem eziyetli bir ulaşım sistemi halk taşımacılığı adı altında rant nakliyesi olmuştur. Bugün İnegöl´de dahi yüzlerce öğretmenin atama beklediği seçim zamanı 30 bin atama sözü veren AK Parti gece yarısında sözleşmeli işçi statüsünde görevlendirmeyi sayın CHP Bursa Milletvekilimiz Ceyhun İrgil´in tek başına verdiği onurlu mücadeleye rağmen kabul etmiş. Bu sebeple vekilimiz salonu terk etmiştir. Sayın vekilimiz binlerce öğretmenizin sesi olmak için üstün gayret göstererek halkın vekili olduğunu ispatlamıştır. Bizde buradan öğretmenlerimiz adına kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AKILSIZ SU SAYAÇLARI…

Akıllı su sayaçları konusuna da değinen Halil Büyükışıklar, “Su tüketiminde kaçak önlemek adına etkin olacak diye yapılan su saati sistemi vatandaşa işkence olmaya ve kontrolsüz bir şekilde sürdürülmeye devam etmektedir. O kadar sorunlu bir sistemdir ki, bu geçtiğimiz günlerde bir hemşerimizin akıllı diye adlandırılan su saatine fatura kesilmiştir. Ayrıca birçok vatandaşımız gibi bizlerde bu saatlerin su tonajını doğru hesapladığından şüpheliyiz. Yüklediğimiz kadar suyu tüketmeden bu akılsız, aptal saatler su bitti diyerek, suyumuzu kesmeye devam etmekte toplum sağlığı hiçe sayılmaktadır” dedi.

CUMHURİYETİN HİÇBİR DÖNEMİNDE CAMİ KAPATILMAMIŞTIR

“Her fırsatta bizleri terörle, din düşmanlığı ile olmadık oluşum ve örgütlerle yan yana göstermeye çalışanlara rağmen bizler cumhuriyetimizin ve ulus bütünlüğümüzün savunucusu olmaya devam edeceğiz” diyen Büyükışıklar, “Bunu anlayanlar, bazı şer odaklı gruplar içerisinde bulunan genç kardeşlerimizi, para ile aldatarak geçmişte yeşil benzeri oluşumlar içerisine girmişlerdir. Genel Başkanımız dahil olmak üzere bizleri bu eli kanlı oluşumlarla yıldırabileceklerini veya korkutabileceklerini sananlar yanılmaya devam edecektir. Halkımıza bizlerle alakalı karalayacak bir konu bulamadıklarında temcit pilavı gibi sürekli gündeme taşıdıkları CHP camileri ahır yaptı, bunlar benim başörtülü bacıma saldırdı gibi söylemlerin ne denli yalan ve yanlış olduğunu zaman göstermiştir. 1945 yılı TBMM vakıflar bütçesi komisyon raporu 2. Dünya Savaşı koşullarında bile 1936-1944 yılları arasında değerli Büyüğümüz eski Genel Başkanımız ve Başbakanımız sayın İsmet İnönü´nün yönetiminde abide, külliye ve cami onarımı için 2 milyon 521 bin TL harcama yapmayı başarmıştır. 11 Ekim 1966´da İsmet Paşanın da ifade ettiği gibi 1966 yılına kadar Cumhuriyetin hiçbir döneminde cami kapatılmamıştır. Halkımıza hatırlatmak isteriz, 1999 yılında Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa´da Namazgah Camiini ‘Yol için cami yıkarım diyerek´ yıkmıştır. Yine AK Parti döneminde Denizli Çaybaşı ve İbadullah Camileri yıkılmış, 1924 mübadelesinde kiliseden camiye çevrilen Hisar Camisi kilise yapılmaya kalkılmış, Silivri Ortaköy Camii için dönemin Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından ‘Burası Aziz Dimitrios Kilisesiydi. Cami olarak değil, kilise olarak restore edilmeli´ denilmiştir. Daha birçok örnek verilebilir” diye konuştu.

İMAM HATİP MEKTEPLERİ ATATÜRK TARAFINDAN KURULDU

1924 yılında İmam Hatip Mekteplerinin CHP iktidarında, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 merkezde ilk defa kurulduğunu belirten Büyüışıklar, “Tarikat ve halkı kandıran şer odakları sebebi ile 1930 yılında öğrenci yokluğundan kapanan İmam Hatip Mektepleri, 1974 yılında CHP-MSP koalisyon hükümeti döneminde yeniden açılmıştır. 6 Kasım 1996´da devrimci gençlik üniversitelerde özgürlük ve parasız eğitim başlığı altında büyük bir eylem gerçekleştirdiğinde başörtülü kardeşlerimizin de serbest eğitim hakkını savunmuştur. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir haber yaymaya çalışılmıştır. Başlığında ‘İşte CHP döneminde İnegöl´de ahır yapılan cami´ adı altında servis edilen bu basit ve aşağılık oyun, bu zihniyetteki insanların ne denli cahil olduklarının göstergesidir. Bahsi geçen camii Muratbey köyümüzde heyelan sebebi ile zarar gören ve tamir edecek gücü olmayan köylü vatandaşımızın damı yandıktan sonra samanlarını koyduğu yıkıntıdır. Ayrıca 2015 yılı Mart ayındadır. Yani AK Parti iktidardadır. Bu camiyi tamir edecek parası olmayan Muratbey köyümüze yardım dahi etmemiştir. Dönemin müftüsünün camiden haberi dahi yoktur. CHP olarak bizler var oldukça kan akıtmaya çalışanlara rağmen onurlu mücadelemize devam edeceğiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik çağrımızdan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.06.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<