banner359

“Elbirliği ile uyuşturucunun kökünü kazıyacağız”

21 Kasım 2017 Salı 16:35 2017-11-21 16:51:25
“Elbirliği ile uyuşturucunun kökünü kazıyacağız”


Türkiye’nin kanayan yarası olan uyuşturucu ile mücadele İnegöl’de de kararlılıkla sürdürülürken, güvenlik güçleri uyuşturucu ticareti yapanlara göz açtırmıyor. 
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, uyuşturucu ile mücadelenin sürdüğünü ifade ederek, elbirliği ile uyuşturucunun kökünü kazıyacaklarının altını çizdi.
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşların da desteğini beklediklerini ifade eden İnanç, 2017 yılında 323 kullanıcı hakkında işlem yapıldığını, bunların bir çoğunun tedavi ile tekrar topluma kazandırıldığını kaydetti. 
ÖLÜME NEDEN OLMAKTADIR
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, “Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kullanımı son dönemde ülkemizde artış göstermektedir. Uyuşturucu kullanan kitleyi artırmak adına çocuklarımız da, suç örgütlerinin hedefi halindedir. Özellikle çocuklarımız arasında extazy, bonzai, flakka gibi sentetik uyuşturucu maddelerin kullanımı artmıştır. Uyuşturucu maddeler, kullanan kişiye psikolojik ve fizyolojik açıdan bir çok zarar vermekte, hatta kullanan kişilerin ölümüne dahi neden olabilmektedir.” Dedi.
30 YILA KADAR HAPİS
Başsavcı İnanç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Suçla mücadele açısından uyuşturucu veya uyarıca maddelerin ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imali, ticareti veya kullanımı ceza kanunları uyarınca suç olarak kabul edilmiştir. Özellikle uyuşturucu maddelerin imal ve ticaretine 10 yıl ila 30 yıl arasında ciddi hapis cezaları ön görülmektedir.”.
VATANDAŞLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile birlikte suçluların tespiti ve gerekli cezaları almaları adına çalışmaları titizlikle yürütmekte olduklarının altını çizen İnanç, “Ancak ben özellikle ailelerimizden, anne-babalardan, öğretmenlerden, muhtarlarımızdan rica ediyorum; onların da bu konuda desteklerini istiyoruz. Okul çevrelerinde, evlerinin civarında, metruk binalarda şüpheli kişi veya olaylarla karşılaştıklarında bu durumu ivedilikle bize bildirsinler.” Dedi.
TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRILACAKLAR
Uyuşturucu madde kullananlara ilk etapta hapis cezasının verilmediğini ifade eden Başsavcı İnanç, “Buradaki amacımız; uyuşturucu madde bağımlısının tedavi edilmesi ve rehabilite edilerek topluma yeniden kazandırılmasıdır. Uyuşturucu madde kullanan kişiler kendi rızalarıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza, emniyete, jandarmaya ya da devlet hastanesine başvursunlar. Bizde onların tedavi süreçlerini başlatalım.” Diye konuştu.
DEVLET HASTANESİNDE AMATEM KURULDU
Tedavi süreçlerinin takibi için Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde İnegöl Denetimli Serbestlik müdürlüğünün çalışma yürütmekte olduğunu bildiren İnanç, “İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz yükümlülerin takibini yapmakta, yükümlülerle birebir iletişim kurmakta, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinde seminer çalışmaları, müdahale programları düzenlemektedir. Bunun yanında uyuşturucu madde kullananlar hakkında tedavi işlemleri İnegöl Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine bağlı olarak kurulan AMATEM bürosunda yapılmaktadır. Hükümlülerin tedavileri burada yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.
TOPLUMA KAZANDIRILDILAR
Bu yıl içerisinde İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde 323 kişinin Uyuşturucu madde kullanmaktan takibinin yapıldığını aktaran İnanç, Uyuşturucu madde kullananların yüzde onunu çocukların oluşturduğunu ifade ederek, tedavi uygulanan kullanıcıların büyük kısmının tedavilerinin olumlu sonuç verdiğini, bunların tekrar topluma kazandırıldığını kaydetti.
TUTUKLANDILAR
Uyuşturucu ticareti yapanlara göz açtırılmadığının altını çizen İnanç, “Güvenlik güçlerimiz ticaret yaptığı şüphesiyle 175 kişiyi yakaladı. Bunlardan 41’i tutuklandı. Ayrıca Uyuşturucu ticaretinden infazı olan 33 kişide yakalanarak tutuklandı. Yapılan operasyonlarda 8 kilo 500 gram esrar, 370 adet extazy, 180 gram bonzai, 100 gram metanfetamin, 60 adet hint keneveri ele geçirildi.” Dedi.

Son Güncelleme: 21.11.2017 16:51
Anahtar Kelimeler:
InegölAdliye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<