banner359

Engelli kaldırımları yenileniyor

.

16 Nisan 2015 Perşembe 16:43 2015-04-16 16:53:11
Engelli kaldırımları yenileniyor
 3 yıl önce şehirdeki yaya kaldırımlarını, görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiren İnegöl Belediyesi, eskiyen kaldırım taşlarını yeniliyor. Uzun sokak girişinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Görme engelli vatandaşların kullanması amacıyla kaldırımlarda görme engelliler için uygulama yaptıklarını hatırlattı. 
 
İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI BAŞLADI
Yaklaşık 3 yıl önce uygulanan taşların eskidiğini ve yıprandığını aktaran Adil Kansu; “Uygulanan bu taşlar zamanla deforme olmuş, kırılmış, yağmur ve kar gibi hava şartlarından dolayı zemininde oynamalar olmuş. Sonuç olarak engelli vatandaşlarımız tarafından kullanımında bazı zorluklar ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle yerinden oynayan ve kırılan taşlar sebebiyle görme engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarda yürümesi güçleşmiştir” dedi.
 
İlk uygulamayı şehrin merkezinde, uzun sokakta yapıyoruz diyen Kansu; “Yaşanan bu olumsuzlukların bertaraf edilmesi için bugünden başlayarak görme engelli kaldırımlarını iyileştirme çalışması yapıyoruz. Uygulayacağımız bu ürün özel yapışkanı ile yapıştırılıp aynı zamanda vida ile yere monte edilen bir düzenek. Ayrıca kullanacağımız bu ürün 2 yıl garanti kapsamındadır. Ürünün uygulaması tedarikçi firma tarafından uzman personel ile yapılmaktadır. İlk montajı 260 metre uzunluğunda, çarşı merkezimizde uygulayıp daha sonra kent merkezinde ihtiyacı olan bölgelerde de yine bu çalışmayı devam ettireceğiz” diye konuştu. 
 
DUYARLI OLALIM
İlçe halkına çağrıda da bulunan Kansu şöyle devam etti; “Özellikle kısa süreli park etmelerde araç sürücülerimiz kaldırımların engelli rampalarına ya da engelli yürüyüş güzergâhına araçlarını park edebiliyorlar. Bizim için basit gibi görünen birkaç dakikalık bu durum engelli vatandaşlarımız için ciddi bir sıkıntıya dönüşüyor. Aynı durum bebek arabasıyla yürüyen vatandaşlarımız içinde sorun teşkil ediyor. Ben bu manada ilçe halkımızdan biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 16.04.2015 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<