Erdoğan Kızmaz Güven Tazeledi

.

15 Eylül 2014 Pazartesi 10:27 2014-09-15 10:28:37
Erdoğan Kızmaz Güven Tazeledi
 İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği olağanüstü genel kurul toplantısı, geçtiğimiz Cuma akşamı Saat 20.30’da Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Derneğin kurucu Başkanı emekli eğitimci Erdoğan Kızmaz, yeniden dernek Başkanlığına getirildi.

Kongreye, Bursa Osmangazi Yörük Türkmen dernekleri Başkanı Dinçer Akkaya, İnegöl’deki bazı dernek başkanları ile üyeler katıldı. 282 üyeden 212’si katıldığı kongre de Erdoğan Kızmaz, oy birliği ile yeniden Başkanlığa seçildi.

Divan Başkanı İsmail Karaman, üyelikler Serdar Yücel ve Melih Oktay’ın nezaretinde yürütülen genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporunu okunarak, ibra edildi.

banner380

GÜZELLİKLERE SİZLERLE BERABER İMZA ATTIK

Faaliyet raporlarının ibra edilmesinin ardından konuşan kurucu Başkan emekli eğitimci Erdoğan Kızmaz, “Bugün 12 Eylül. 12 Eylül dendiğinde aklımızda bir şeyler canlanır, o günkü şartlarda bir çok insanlarımız suçsuz yere cezalandırıldılar, ihtilalda şehit olanlara Allah`tan rahmet diliyorum. Bir de önceki yıl 12 Eylül`de referandum yapıldı. Türk milleti adına güzel olan bir şeydi. Milletin anayasa yapmasına vesile oldu. Bugün de 12 Eylül Manavlar derneği kongresi. Dört beş yıl önce kim bu manavlar dendiğinde, meyve sebze satanlar sanılıyordu. O günlerde ben meyve sebze satanların başkanı sanılıyordum. Yine 12 Eylül`de güzel günlerin başlangıcı bu kongre tarihini bilerek koyduk. Güzelliklerin yol alacağı bir gün olacak inşallah. İnegöl`de bu meşale yakıldı. Biz arkadaşlarımızla 2010 yılında bu görevi devraldık. Biz güzellikleri ortaya koymaya çalıştık. 2011’de burada kongre yaptığımızda bu salonda 20 kişi vardı. Köy köy kasaba kasaba gezdik, herkesin gönlü ile bu işi yaptık. Akabinde büyük bir kurultay yaptık. Beş bin kişiyi topladık. O zaman manavlar derneği kendini ispatladı. Ondan sonra iftarlar, hıdrellez etkinliklerimiz oldu. Bu güzelliklere sizlerle beraber imza attık. Dernek yerini 23 Nisan 2011 tarihinde kiraladık. Bize ağabeylerimiz, muhtarlarımız belediye başkanlarımız destek oldu” dedi.

BİR BAKTIK İNEGÖL`DE BİR TON MANAV ÇIKTI

Ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Kızmaz,  "Bize o günlerde 3-5 kişi dışında kimse ‘o yerin kirasını nasıl ödüyorsunuz?’ demedi. Herkes akıl veriyor, herkes yol biçiyor ama para veren yok. Ekipten para toplaya toplaya bıktık. Artık en son Kasımefendi caddesindeki yerimizi yaptık. Dernek büyüdükçe birileri işe girmeye çalıştı. Bize ‘kenara çekilin’ dendi. Neden, çünkü dernek güçlendi. Bir baktık İnegöl`de bir ton manav çıktı. Bize ‘derneği bırakın biz zenginler olarak derneği devam ettiririz’ dendi. Para verip düdük çalma dönemi yok artık. Biz bu işe gönül koyduk. Biz Türk milletinin değerlerini yaşatma adına bu yola çıktık. Şeyh Edebalı ‘kimseye hor bakmayın’ dedi. Bazıları dernekler masasına gitti, valiliğe gitti, mahkemeye gitti. Kongreyi ertelemek istediler. Neden, çünkü baraj doldu. Derneğimize gelmeyenler, bir çay içmeyenler bize rol biçmeye çalıştılar. O yüzden bugün sizin önünüze geldik. Demokrasiye inanıyoruz olağanüstü kongre kararı aldık" diye konuştu.

MANAVLIK HASTALIĞI NÜKSETMESİN

Sağda solda toplantılar yapanların olduğunu iddia eden Kızmaz "Sağda solda toplantı yapan işadamları ile pazarlıklar yapanlar, bugün bazı işler yapıyor. Lütfen manavlık hastalığı nüksetmesin. Benim bu işten hiç bir çıkarım, beklentim yok. Hatta kaybettiklerim var. Ben size hizmet etmek için yola çıktık" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, yönetime aday başka liste olmadığı için, açık oylama usulü ile seçime gidildi.

Yapılan açık oylama sonucunda oy birliği ile Erdoğan Kızmaz, İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevine yeniden getirildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Seydi Oktay, Regaip Korkmaz, Sadık Ilderel, Necmettin Sargın, Hasan Özdemir, Necati Küçükoğlu, Sami Çakmak, Mesut Muzal, Gamze Akman, Sevil Baştürk, Nurullah Kaya, İbrahim Aksoy, Uğur Üner, Necmettin Tongur, Alaattin Kaplan, Özcan Beki ve Levent Can, Denetleme kurulu üyeliklerine de,  Mehmet Acar, Faruk Toptaş, Gürcan Yücel, Durmuş Oran, İnanç Biçer ve Alaattin Danacı seçildiler.

Son Güncelleme: 15.09.2014 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<