banner359

Ertuğrulgazi Derneği'nden Halep'e yardım eli

09 Aralık 2016 Cuma 21:22 2016-12-09 21:24:57
Ertuğrulgazi  Derneği'nden Halep'e yardım eli
Ertuğrul Gazi Derneği’nden Halep’e Yardım Eli

İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği İnegöl’de yıl boyunca ilçe genelinde bir çok faaliyet sürdürken Halep’te yaşanan insanlık dramına ve katliama duyarsız kalmadı .

Geçtiğimiz yıl Suriye bölgesine yaptığı yardımlar ile ülke gündemine sıkça gelen İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği bu yılda Suriye'de yaşanan katliama sessiz kalmayarak ‘’Halep’e Ses Ver’ ' sloganıyla geniş çaplı yardım kampanyası başlattı.
Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği Kültür ve Yaşatma Derneği İnegöl İlçe Başkanı Mehmet Erim ;
TÜRK İSLAM DÜNYASINDA YAŞANAN SORUNLARINA KAYITSIZ KALMADIK
‘’ Biz Ertuğrul Gazi Kültür ve yaşatma derneği olarak, gerek ülkemizde gerekse Türk ve İslam dünyasında yaşanan sorunlara hiç bir zaman kayıtsız kalmadık. Türk-İslam dünyasının sorunlarını her zaman kendi sorunu olarak gören atalarımızın izinden giderek, kanayan yaralara elimizden geldiğinde merhem olmaya çalıştık.’’ Dedi .
HALEP YARDIMA MUHTAÇ
Halep’in yardıma muhtaç olduğunu belirterek konuşmalarına devam eden Erim ; ‘’ Bilindiği üzere geçen yıl da Bayırbucak'da yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olabilmek için yardım toplamış ve toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştık. Şimdi ise yüzyıllardır gönül bağımız, kan bağımız olan Halep yardıma muhtaç durumda. Hem de acil olarak. Her gün televizyon ve internette görünüyoruz. Halepte yiyecek ekmek, içecek su, giyecek kışlık elbise kalmamış durumda.


KONVOYUN ADI ŞEHİT YAVUZ METE !
Bizler karınca kararınca yardımcı olabilmek için bir yardım kampanyası başlattık. Sizlerin katkılarıyla hazırlanacak olan yardım konvoyuna ilçemizin verdiği son şehit Yavuz METE'nin ismini verdik. Gelin bir katkıda sizler yapın ve şehidimizin aziz hatırası ile Halep'teki kardeşlerimizin yüzünü güldürelim. Haydi İngöl, vakit Halep'teki kardeşlerimizin yüzünü güldürme vaktidir!’’ Dedi .

25 Kasım 2016 Tarihinde başlatılan yardım kampanyası 1 Ocak 2017 günü sona erecek. Halep’e yardım etmek isteyen ilçe halkımız ise İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği ile iletişime geçebilir.


Son Güncelleme: 09.12.2016 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<