banner359

Ertuğrulgazi Derneğinde Mehmet Erim Dönemi

27 Ekim 2016 Perşembe 15:45 2016-10-27 16:03:17
Ertuğrulgazi Derneğinde Mehmet Erim Dönemi

 İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği’nin 10. olağan genel kurul toplantısı, dün akşam gerçekleştirildi. Mevcut İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz , görevini Mehmet Erim’e devretti.

İnegöl Ertuğrul Gazi Dernek Lokalinde saat 20.00’de düzenlenen kongre öncesinde, dernek yönetimince hazırlattırılan 500 kişilik Aşure, davetlilere ikram edildi.
Kongreye, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban , AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve bazı  yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sipahi ve bazı yönetim kurulu üyeleri,CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve yönetimi, Saadet Partisi İnegöl İlçe Yönetimi, bazı dernek ve oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Divan Başkanlığına Ekrem Mazlum ve üyeliklerine Sedat Öpçiner ve Ümit Aybil seçilmesinin ardından, derneğin yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunarak, ibra edildi.
TÜRKİYE’DE SES GETİRDİK
Teşekkür konuşması yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz  ; ‘’ Ertuğrul Gaz i Derneğinde başkan olmak gerçekten büyük bir şeref ve onurdur. Ben geriye dönüp baktığımda her hafta bir program yapmışız. Zaman içinde yönetimde değişimler oldu ama hakikaten güzel iler başardık. Yapılan işler İnegöl ve Türkiye çapında ses getirdi. Diriliş dizisinin oyuncuları ilk defa Türkiye bizim derneğimiz vasıtasıyla İnegöl’de program yaptılar. Bayırbucak Türkmenlerine yaptığımız yardım da türkiye çapında ses getirdi. Bunların dışında çeşitli kültürel programlar düzenledik. Her sene Ertuğrul Gaziyi anma şölenlerini bu sene biraz daha farklı yaptık. Bu işler sadece yönetim kurulu ile değil gençlik kolları ve kadın kollarının çabasıyla, üyelerimizin azmiyle yapıldı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Ben şahsi destek olan İnegöl Belediye Başkan’ı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe,Kültür bakanlığıız ,muhtarlarımız,STK ve Derneklerimize de teşekkür ediyorum. Her genel seçimlerde bizlere gelen ve değer verdilerini gösteren siyasi partilere de teşekkür ediyorum.Kısa özetlemek gerekirse çok güzel şeyler oldu. Ertuğrul Gazi derneği geçmişimiz ve geleceğimiz arasın da bir köprü. Biz bu geleneği bu güne taşıdık. Katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi . 
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ;  Az önce sevgili başkanım işlerden icraatlerden bahsettiler.Alınlarının akıyla da bu işin içinden çıktılar.Daha sonra gelecek olanlarda bu işi bu çizgide devam ettirecekler. Belediye hepimizin belediyesi. Kapımızı Ertuğrul Gazi derneği çalmışsa bizde elimizden geleni yapıyoru, ihtiyaçlar varsa belediye ile diğer kurumlar ile karşılanır. Dernekçiliğin ne kadar zor olduğunu bizzat görev almasadma içinde olduğumuz için iyi kötü görüyoruz. Çok büyük bir meşakat gerekiyor. İşin maddi boyutundan ziyade  çok kafa yormak gerekiyor. Ben bundan önce görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek yönetime başarılar diliyor,tebrikediyorum.’’ Dedi .
MEHMET ERİM GÖREVDE 
Konuşmaların ardından açık oylama ile yapılan seçim sonucunda, üyelerin oybirliği ile İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanlığı görevine Mehmet Erim getirildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Cihan Demirtaş, Özkan Yavuz,Fikri Erim,Sabri Güden,Fatih Demircan ,Mustafa Çelik,Uğur Acar, Hasan Budak,İsmail Çimen,Adem Fıçıcı,Neşe Turhal,Mutlu Bal seçilirken, denetleme kuruluna  İrfan Bayram,Murat Dere ve Selehaddin Dumanlar  getirildi. 
Derneğimizi Daha İyi Yerlere Ulaştıracağız
Seç imin sonucunda teşekkür konuşması yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneğinin yeni  Başkanı Mehmet Yılmaz,Mehmet Erim ; Öncelikle Mehmet Yılmaz beye ve yönetimie bu güne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Derneğimizin ileri gelenleri ve gönüldaşlarımızın teveccühü ile bizleri bu göreve layık görmüşlerdir kedilerine ve tüm gönüldaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. İşimiz zor, yolumuz çetin. Bunun bilincinde olarak bu yola çıktık sizlerde dualarınızı bekliyoruz. 
Derneğimiz kurulduğu günden bu güne geçen 18 yıl boyunca gerek İnegöl gerekse İnegöl dışında hatta gerekse yurtdışında ses getiren konuşulan bir dernek olmuştur. İnşallah derneğimizi şimdi kurulacak olan yönetim ile birlikte 20. Yılına taşıyacak ve umarızki sizler ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarımız derneğimizi şimdi ki durumundan daha iyi yerlere ulaştıracağız.
Bugün yaşadığımız güzide vatan toprağını cehenneme çevirmek isteyen şuan orta doğu ülkelerinin düşürüldüğü duruma düşürmek istyeen içeride ki ve dışarıda ki şer odaklarının karşısında olacağımızı her an bilmeleri gerekiyor.Biz bu topraklara kardeşik türküleri ile değil pusatımızda ki kan ile girdik.
Bu vesile ile sözlerime son verirken geçitğimiz ay şehit olan Uzman Çavuş Yavuz Mete kardeşimiz için sizlerden bir fatiha istiyor, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum . ‘’ Dedi

Son Güncelleme: 27.10.2016 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<