banner359

Eski Başkana Kurşun Yağdıran Zanlı Hakim Karşısında

24 Şubat 2017 Cuma 17:56 2017-02-24 18:01:35
Eski Başkana Kurşun Yağdıran Zanlı Hakim Karşısında

 21 Temmuz 2016 tarihinde Yeniceköy mahallesindeki evinin bahçesinde Yenice eski Belediye Başkanı Hasan Göztepe´yi silahla yaralama şüphelisi ilk kez hakim karşısına çıktı. Saldırının ardından firari olan ve 63 gün sonra yakalanarak tutuklanan silahlı saldırı şüphelisi Gürkan A. ilk mahkemesinde Eski Başkanı vurmadığını söyledi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Müşteki Yenice eski Belediye Başkanı Hasan Göztepe´nin katılmadığı İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkan Silahlı Saldırı şüphelisi tutuklu sanık Gürkan A. ilk mahkemede savunma yaptı. Gürkan A. savunmasında şu ifadeleri kullandı; “Benim bu olayla hiç alakam yoktur. Olay geçesi arkadaşlarımı dükkana bıraktıktan sonra yanımda kalan arkadaşım Mehmet ile Yineceköy 500 konutlarda bulunan kafetarya gibi bir yere gittik. Daha sonra arkadaşımı, işlettiği gölet yanındaki kafeye bıraktım. Onu bıraktın sonra işlerim olduğu için İnegöl´e geldim. İki gün sonra mağdurun vurulmuş olduğunu duydum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beni teşhis etmesi normal. Çünkü kendisi ile önceye dayalı husumetimiz vardı. Onun oğlu benim babamı yaralamıştı. Mağdurun evi de kurşunlanmış. Bana davalar açılmıştı. Ben bu olaylardan beraat ettim. Önceye dayalı husumetimiz nedeniyle kendisini vuran şahsın değil benim adımı vermiştir. Mağdur bana iftira etmiştir. Ben kendisini vurmadım, beraatimi istiyorum”.

Dava duruşma 30 Mart 2017 tarihine ertelendi.

OLAYIN AYRINTILARI

Olay, 21 temmuz 2016 tarihinde saat 09.30 sıralarında, daha önce belde olan ve bir süre önce yapılan düzenleme ile mahalleye dönüştürülen Yeniceköy´de meydana geldi. DYP´den iki dönem belediye başkanlığı yapan işadamı Hasan Göztepe, evinin önüne gelen ve daha önceden aralarında anlaşmazlık bulunan G.A. ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, G.A. üzerinde taşıdığı tabancayı çıkararak Hasan Göztepe´yi kolundan ve göğsünden vurup yaraladı. G.A. olay yerinden geldiği araçla kaçtı.

Yaralanan Göztepe, çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi´ne götürülerek tedavi altına alındı.

İnegöl´e bağlı Yeniceköy Beldesi eski Belediye Başkanı Hasan Göztepe´ye silahlı saldırı düzenleyerek yaralayan şüpheli 63 gün sonra yakalanmıştı.

 

Son Güncelleme: 24.02.2017 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<