banner359

Esnaf Sanatkârın Daima Yanındayız

09 Kasım 2017 Perşembe 11:57
Esnaf Sanatkârın Daima Yanındayız

İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından, İnegöl’deki esnaf ve sanatkarların kullandığı krediler hakkında oda başkanları, kooperatif başkanları ve oda sekreterleri ile bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, İnegöl esnaf ve sanatkarının daima yanında olduklarını ve finans sıkıntısı çeken esnaflara destek verdiklerini, bu çerçevede İnegöl’de toplamda 80 milyon liralık kredi kullandırdıklarını, 2017 yılının Kasım ayına kadar ki dönemde ise 40 milyon lira kredi kefaleti verdiklerini söyledi.
KREDİ HACMİ ARTACAK
Kooperatif ortak sayısının 2 bin 220’lere ulaştığını ifade eden Başkan Orhan Tanhan, yeni uygulamaya geçen kredilerle birlikte kooperatifin kullandırdığı kredi hacminin daha da artacağını, bu kredilerden istifade eden ortak sayısının da her geçen gün arttığını belirterek, krediler hakkında açıklayıcı bilgi vermesi ve genelge detayları için sözü kooperatif Müdürü İbrahim Bedri Baykoz’a ve Halkbank’ı temsilen toplantıya katılan kooperatif krediler sorumlusu Yunus Emre Korza’ya verdi.
KREDİ LİMİTİ 200 BİNE ÇIKTI
Kooperatif Müdürü İbrahim Bedri Baykoz, kooperatif kredi limitlerinin 150 bin liradan 200 bin liraya çıktığını, bunun yanında işyeri edinme ve araç edinme kredilerinin devreye girdiğini, bu kredilerdeki şahıs üst limitinin 500 bin lira olduğunu bildirerek, “Bu kredilerle ilgili genelge elimize ulaştıktan sonra ortaklarımıza bilgi vermeye başlayacağız” dedi. Müdür Baykoz, araç edinme kredilerinin 60 ay vadeyle ve sıfır araçlara uygulandığı, işyeri edinme kredilerinde ise 120 aya kadar vadeyle ekspertizin tespit ettiği gayrimenkul değeri dikkate alınarak işlem yapıldığını, kooperatif aracılığı ile kullandırılan kredilerin hazine destekli krediler olduğunu, faiz oranı yüzde 10 olan bu kredilerin yüzde 5’inin hazinece esnafa destek olarak karşılandığını, kalan yüzde 5’inin ise ortak tarafından ödendiğini ifade ederek, işletme kredisi+araç-işyeri edinme kredilerinin toplam limitinin 500 bin lira içinde olması gerektiğini açıkladı.
Toplantının soru cevap bölümünde katılımcıların sorduğu soruları cevaplayan Başkan Orhan Tanhan, “Esnaf ve sanatkarlarımız kredi hakkında detaylı bilgiyi kooperatifimizden alabilirler. Katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkarlarımıza desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye, TESKOMB Genel Başkanımız Yozgat Milletvekili A.Kadir Akgül’e, TESKOMB Genel Başkan Yardımcısı Bölge Birlik Başkanımız Bahri Şarlı’ya ve Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<