Evlilik Ve Aile Eğitimi Seminerleri Başladı

19 Ekim 2017 Perşembe 10:21
Evlilik Ve Aile Eğitimi Seminerleri Başladı

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İnegöl İlçe Müdürlüğü tarafından kurum ve kuruluş çalışanlarına yönelik Aile Eğitim programı kapsamında evlilik öncesi eğitim seminerlerine start verildi.
İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı bekar personele yönelik düzenlenen eğitimle başlayan seminerlere, Jandarma ekipleri yoğun ilgi gösterdi. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İnegöl İlçe Müdürü Serpil Noyan, jandarma personeline evlilik ve evlilik boyunca mutlu olmanın yollarından bahsetti.
KİŞİLERİ TOPLUMSAL HAYATA HAZIRLAYAN EĞİTİM OCAĞIDIR
İnegöl İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş’ın da katıldığı seminerde bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İnegöl İlçe Müdürü Serpil Noyan, Aileyi; “sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerlerin, inancın ve toplumsal kazanımların, bizi biz yapan kadim değerlerin kaynağıdır. Aynı zamanda kişileri toplumsal hayata hazırlayan eğitim ocağıdır” şeklinde tanımladı.
DEĞİŞİME UĞRADI
Evlilik ve eş seçiminin, geçmişten günümüze farklı kültürlerde çeşitli biçimlerde yer almış bir süreç olduğunu aktaran Noyan, zamanla toplumsal yapıdaki değişmelere paralel olarak eş seçiminin de değişime uğradığını ifade ederek, “Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli unsur, kişinin eşini seçmeyi tesadüflere bırakmaması, bu kararı bilinçli olarak vermesidir” dedi.
EVLİLİK EN ÖNEMLİ KARAR
Evlilik kararı ve eş seçiminin, hayatta alınan en önemli kararlardan birisi olduğuna dikkat çeken Müdür Noyan, “Eş seçimi rastgele bir süreç değildir. Evlilik kararı; kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının annesinin/babasının kim olacağını ve ailenin bir bütün olarak nasıl bir hayatı olacağını belirler. Eş seçimi kararında ilk adım kişinin kendi kişilik özelliklerini tanıması ve farkında olmasıdır. Karşısındaki kişinin kişilik özelliklerini tanımak da ikinci adım olmalıdır. Evlenme kararı alınmadan önce adaylar her anlamda birbirleri için uygun olup olmadıklarını anlamalıdırlar. Toplumsal bakış açıları, alışkanlıkları, sahip oldukları değerler, hayat görüşleri, siyasi fikirleri ve aile yapılarındaki benzerlikler çiftin evlilik mutluluklarına katkıda bulunur.” Şeklinde konuştu.
EŞ SEÇERKEN KENDİNİZE SORUN?
Eş seçerken yapılması gerekenlerden bahseden Noyan, “Kendinizi evlenmeye hazır hissediyor musunuz? Evlenmeyi düşündüğünüz kişi ve fikirleriniz uyuşuyor mu? Ona karşı olumlu duygu ve düşünceler taşıyor musunuz? Onunla sağlıklı bir aile ortamı oluşturabileceğinize inanıyor musunuz? Mizaçlarınız uyumlu mu? Evliliğinizde oluşabilecek problemlerle başa çıkabileceğinize inanıyor musunuz? Müstakbel eşiniz ve kendinizin anne ve babalık yapabilme potansiyeline sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Ona karşı sevgi ve saygı besliyor musunuz? Ailelerinizin anlaşabileceğini düşünüyor musunuz? Gibi soruları kendinize sormalısınız” şeklinde konuştu.
EVLİLİĞİN AMACI
Evliliğin amacından bahseden Noyan, “Sevme ve sevilme ihtiyacı iki kişinin biyolojik, sosyal ve psikolojik gereksinim ve güdülerini doyurması dünyaya ye nesil getirme, toplumda bir yer edinebilme, birlikte güven içinde olma ve korunma duygusu, dayanışma duygusunu hissetme, geleceğe güvenle bakabilme, birbirlerinden onur ve kıvanç duyabilme, cinsel yaşamın sağlıklı olarak düzenlenmesi. Evlendikten sonra eş seçiminden dolayı pişmanlıklar duyan bireyler genellikle; evlenmeden önce eşlerinde var olan problemleri görmezden geldikleri, evlenmeden önce ilişkilerinde var olan problemleri görmezden geldikleri, evlilikten gerçek dışı veya abartılı beklentileri olduğu, karşısındaki kişinin mizaç özellikleri ve bu özelliklerin kendisiyle, uyuşmasından ziyade fiziksel özelliklere dikkat ederek evlendikleri, aşkın her türlü problemi halletmekte yeterli olduğuna inandıkları görülmektedir. Çiftler arasında olmaması gereken duygular; sevgisizlik, saygısızlık, bencillik, hoşgörüsüzlük, ilgisizlik, merhametsizlik, art niyet, güvensizlik, sadakatsizlik ve sabırsızlık.” İfadelerini kullandı.
HAYATTA HERKES İÇİN UYGUN BİR EŞ VARDIR
“Unutmayın; hayatta herkes için uygun bir eş vardır. herkes sevmeye ve sevilmeye layıktır.” Diyen Noyan, “Evlilik kararınızı verirken dikkat edin. Acele ve ani karar verme, kişinin evlenememe korkusuyla düşünmeden hareket etmesi, birbirini yeterince tarımamak, birbirine uymayan düşünce yapıları, hayat görüşleri, değerleri ve aile yapıları, sadece mantık evliliği yapmaya çalışmak, yalnız kalma korkusuyla ani karar verme. Sadece aşk evliliği yapmaya çalışmak. Eşlerden birinin risk taşıyan madde kullanımı içinde bulunması. Eşlerden birinin tedavisi mümkün olmayan fiziksel yada psikolojik rahatsızlıklarının bulunması, kişinin evliliğin sorumluluklarını taşıyabilecek kadar olgun olmaması. Eşin ailesiyle anlaşamamak.” İfadelerini kullandı.

banner380

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<