banner359

“Ezop Masalları” İnegöl'de Çocuklarla Buluştu

08 Ekim 2016 Cumartesi 16:19 2016-10-08 16:46:48
“Ezop Masalları”  İnegöl'de Çocuklarla Buluştu

 İnegöl Belediyesi ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında günümüze değin pek çok yazara esin kaynağı olan Ezop Masallarının çocuklar için hazırlanan tiyatro oyununu İnegöllü minik hayranlarıyla buluşturdu.

Mavi Balon Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanan “Ezop Masalları” isimli çocuk oyunu, İnegöl Mobilya Müzesi Konferans Salonunda sahne aldı. Çocuk tiyatrosuna İnegöllü veliler ve minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

“KÜLTÜR VE SANAT ARACILIĞIYLA AKLIMIZ RUHUMUZ ZERAFET KAZANIYOR”
Ezop Masalları Çocuk Tiyatrosu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Belediye olarak her alanda hizmet ağımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Şehrimizin her bir noktasında çalışmalarımızı sürdürürken, Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın öncülüğünde yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu anlayışla kültür sanat alanında her yaştan vatandaşımızın katılımlarıyla kurs, etkinlik, sergi ve koro çalışmalarıyla hayatımızı renklendirmeye çalışıyoruz. Kültür ve sanat aracılığıyla aklımız, ruhumuz zerafet kazanıyor. Bu zenginliği korumak, sanat aracılığıyla ifade edilmesine zemin hazırlamak için gayret ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ GÜZEL VE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİLER”
Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik olarak farklı etkinlikleri hayata geçiriyoruz diyen Taban; “Bu kapsamda Mavi Balon Çocuk Tiyatrosunun sahnelediği Ezop Masalları çocuk tiyatrosu ile bugün çocuklarımız güzel ve keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Ayrıca günümüzde sürekli televizyon ve bilgisayarla haşir neşir olan çocukların sosyalleşmesi adına sahnelenen tiyatroda çocuklar hem kendi yaşıtları ile tiyatro izlemenin keyfini hem de çocuk masallarının babası sayılabilecek ve genellikle insan ve hayvan ilişkilerini kullanarak ders veren didaktik masallar yazan Ezop’un bu masalların birbirleri ile içiçe geçtiği hırs, arkadaşlık ve özgürlük temalarının işlendiği eğlenceli bir oyunu izlemeninde mutluluğunu yaşadılar” dedi.

ÇOCUK TİYATROLARI
Taban son olarak; “Çocuklarımız için bu tür aktivitelerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum. Bu manada ekim ayı içerisinde 19 Ekim Çarşamba günü Renk Renk Çocuk Tiyatrosu ve 22 Ekim Cumartesi günü de Kralın Elbisesi Çocuk Tiyatrosu ile çocuklarımızın karşısında olacağız. Özellikle anne babalarımızın böyle güzel ve keyifli aktiviteler ile çocuklarını buluşturmaları adına duyarlı davranmalarını bekliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Sahnelenen tiyatro oyunu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür etmeyi unutmadılar.

Son Güncelleme: 08.10.2016 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<