banner359

Fabrika önünde eylem

22 Haziran 2016 Çarşamba 14:35 2016-06-22 14:38:17
Fabrika önünde eylem
 TEKSİF Sendikası Demirtaş Şubesi Başkanlığı öncülüğünde Tekmis Tekstil fabrikasında çalışan işçileri örgütlenmek için eylem düzenlediler. Fabrika önünde gerçekleştirilen eyleme Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat´da katılarak destek verdi.
Fabrika önünde toplanan sayıları 100´ü bulan işçilere, diğer sendikaların üyeleri de destek verdiler.

Eylem yapan işçiler içerisinde yerini alan TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, “TEKMİS işçisi arkadaşlarımız yaklaşık 15 gün öncesinden itibaren sendikamıza üye olmaya başladılar. Diğer yerlerden farklı olarak hızlı bir şekilde üye olmaya başladılar. Ancak geldiğimiz nokta itibariyle bütün Türkiye genelinde yaşadığımız gibi burada da en doğal insan hakkı saydığımız işçilerin kendilerini ifade etme biçimi olarak değerlendirdiğimiz, sendika üyesi oldukları için bu fabrikadan iki arkadaşımız işten atıldılar. İçerde büyük baskılar var o baskılar devam ediyor. Arkadaşlarımıza destek olmak ve o baskıları kırabilmek düşüncesiyle bu gün destek olmak için yanlarına geldik. Biz buna alışkınız. Türkiye anayasasında her ne kadar demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti yazsa da biz şunu anlıyoruz ki; demokrasilerde olmazsa başta örgütlenme gelir. Bunu da en tabi insan hakkı sayarız. Ancak bu güne kadar yaşadığımız olaylardan da iyi biliyoruz ki; tüm örgütlenme olan işyerlerinde 1-3-5-10 işçi sendikal hakları yüzünden işten atılıyorlar. Bunun en son örneğini burada yaşıyoruz. Yasaya göre iade davası açıyoruz. Tüm açtığımız davalar hiç biri 1-2 yıla bitmedi. Hala devam edenler de var. Zorluklar bunlarla da bitmiyor. Her yüklendiğimiz işyerlerinde itirazlarla karşılaşıyoruz. İnsanlarımız baskıya tahammül edemez duruma geliyorlar. Son yıllarda çalışanlarda büyük örgütlenme bilinci oluştu. Çünkü artık bütün tasarrufların işçi üzerinden yapılmak istendiği bir dünyadayız. İşimiz zor yolumuz uzun ama burada da inşallah en kısa zamanda örgütlenmeyi tamamlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Kiralık işçi yasasının çıktığını aktaran Irgat, “O da yetmiyor, zorunlu tasarruf, zorunlu bireysel emeklilik söz konusu. Çok çok önemlisi yıllardır değerlendirdiğimiz kıdem tazminatının kaldırılması  söz konusu. Tüm bunları çalışma hayatının zorlukları olarak görüyoruz. Türkiye´de işçilerin en fazla dayanışmaya ihtiyacı olduğu bir dönem yaşıyoruz. Tüm sendikalar birleşerek bir mücadele örneği göstermeye çalışıyoruz. Kıdem tazminatıyla ilgili insanları yanıltmak istiyorlar. Şu ada bir yılı doldurmadan kıdem tazminatı alınamıyor. ‘herkes çalıştığı süre boyunca kıdem tazminatını alacak´ şeklinde iki satırlık bir yasal düzenleme yapılır. Bunlar işverenlerin talebidir.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından işçiler sloganlar atarak fabrika önünden ayrıldılar.

Son Güncelleme: 22.06.2016 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<