Festival Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

26 Ağustos 2016 Cuma 16:36 2016-08-26 16:41:00
Festival Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin sona ermesinin ardından bir değerlendirme toplantısı yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önümüzdeki yıl için festivalle ilgili 3 önemli değişikliğin olacağını açıkladı.

banner380
Bu yıl 29’uncusu düzenlenen Uluslar Arası Kültür Sanat Festivali, 14-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen farklı etkinliklerle gerçekleştirildi. Birlik beraberlik ve milli irade temasıyla düzenlenen festivalin sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugün festivalin organizasyonunu yapan ekiple bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Festivalin koordinatörü olan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile kültür sanat komisyonu üyeleri ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ekibinin katıldığı değerlendirme toplantısında önümüzdeki yıl yapılacak 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali ile ilgili 3 önemli karar alındı.

TÜRKİYE KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK
Değerlendirme toplantısı sonrası alınan kararlarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasına Cizre’de yaşanan terör saldırısını hatırlatarak başladı. Aktaş, “Bugün Cizre’de hain bir terör saldırısı sonucu şehit olan 11 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu hamleler inşallah en kısa zamanda son bulacak ve Türkiye kararlı bir şekilde yoluna devam edecek inşallah. Bu konuda devlet yöneticilerimize basiretler ve ferasetler temenni ediyorum” dedi.

KARARLAR DERNEKLERLE İSTİŞARE EDİLECEK
Yaptıkları değerlendirme toplantısında bazı kararlar aldıklarını kaydeden Başkan Aktaş, “Koordinatör Başkan Yardımcımız Alper Taban, Kültür Komisyonu Üyelerimiz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Ensar Macit ile ekibi olmak kaydıyla 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivalimizle alakalı bir değerlendirme toplantısı yaptık. Burada bazı kararlar da aldık. İnşallah kurban bayramının hemen akabinde İnegöl’deki kültür ve hemşeri derneklerimizle yapacağımız toplantıda da bu kararları pekiştirmiş olacağız. Onlarla da detaylı bir şekilde bunları istişare etmiş olacağız” diye konuştu.

FESTİVAL STANDART BİR TARİHTE YAPILACAK
Festival süresince dolu dolu bir 5 gün yaşadıklarını dile getiren Aktaş, “Tabi bazı revizyonlara gittik. Tarih olarak da artık festival için bir standart oturtmamız gerekiyor. Öncelikle arkadaşlarla yaptığımız istişare neticesinde Uluslararası Kültür Sanat Festivalimize Anfi Tiyatrodaki folklor etkinliklerinin ve kameriyeler bölgesindeki çadır etkinliklerini ön plana çıkarmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. İnşallah tarihimizle alakalı da sabit bir tarih doğrultusunda hareket edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

1. YAZ SPOR ŞENLİKLERİ YAPILACAK
Aktaş, festival kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerin önümüzdeki yıl festivalden ayrı olarak gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu: “Nasip olursa sportif faaliyetleri de festival içerisindeki bu haftadan ayırıp önümüzdeki yıl ilkini gerçekleştireceğimiz İnegöl 1. Yaz Spor Şenliklerini başlatmış olacağız. Bu da farklı branşlarda hem gençlerde hem de büyüklerde inşallah derneklerimizin ve farklı sivil toplum kuruluşlarımızın, hatta kamu kurumlarımızın takımları olacak. İnşallah dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirilmek adına da yaz spor şenliklerini düzenlemiş olacağız. Bunu da festival haftasıyla karışmaması için festivalden ayırmış olacağız.”

KIŞIN HALK DANSLARI YARIŞMASI YAPILACAK
Son olarak halk dansları etkinliklerine ilişkin alınan kararı açıklayan Aktaş, “Üçüncü olarak da yıl içerisinde İnegöl’deki yerel derneklerimiz arasında profesyonel, kurumsal bir folklor yarışması düzenlemek istiyoruz. Bununla alakalı da inşallah kurban bayramı sonrası toplandığımızda ekiplerimizi belirlemiş olacağız. Böylelikle ekiplerimizi hem kış sürecinde de diri olması ve beraberinde bir para ödülüyle taçlanması adına bir katkı olacak. Yazın düzenlenecek etkinliklere de hazırlık olacak aynı zamanda” dedi.

Konuşmasının sonunda festivale sahip çıkan ilçe halkına teşekkürlerini sunan Başkan Aktaş, “Terörün çok konuşulduğu bu dönem içerisinde İnegöl halkı ana teması birlik beraberlik ve milli irade olan bu festivale öyle bir sahip çıktı ki, son iki akşamda da derneklerimiz formata uygun şekilde ilahiler, dualar, mevlitler ve Kuran-ı Kerimlerle şehitlerimize ithafen programlar düzenlediler ki ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl inşallah bunların daha kurumsal yapılabilmesi adına hem maddi desteklerimiz hem de yönlendirmelerimizle beraber daha mükemmel bir organizasyonu bir araya getireceğiz. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve 30’uncusunu en problemsiz ortamda yapmayı diliyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.08.2016 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<