banner359

Festivalle ilgili flaş gelişme

28 Temmuz 2015 Salı 16:53 2015-07-28 16:57:52
Festivalle ilgili flaş gelişme
 İnegöl Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında 15-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan  Uluslar arası Kültür Sanat Festivali son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği basın toplantısında festivalin iptal edildiğini açıkladı.

İnegöl Belediyesi Encümen Salonunda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15-22 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenleyecekleri Kültür Sanat Festivali de dahil olmak üzere Ağustos ayındaki tüm kültür ve sanat etkinliklerinin iptal edildiğini söyledi. Ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreçten ve gelen şehit haberlerinden dolayı etkinliklerin iptal edildiğini ifade eden Başkan Alinur Aktaş, “15-22 Ağustos tarihleri arasında Cumartesi günü başlayıp bir sonraki Cumartesi akşamı bitecek olan 8 günlük bir festival. 11 ayrı ülkeden ekiplerimiz gelecekti. 10 tane derneğimiz folklor ekibi çıkaracaktı. Beraberinde 22 derneğimizde çadırlarını açıp, yöresel eşya ve gıdalarını sergileyecekti. Lakin bu sefer acı içeride ve acımız gerçekten büyük. Takdir edersiniz ki, hükümetin kurulmasıyla alakalı da çok ince ve çok taktiksel bir süreç icra ediliyor. Ağustos ayı içerisinde hükümetin kurulup kurulamamasıyla alakalı konular belli olacak. Beraberinde Doğu’daki bir el düğmeye basmışçasına lanetlediğimiz ve bir daha duymak istemediğimiz acıları günbegün duyarak şahit oluyoruz. Bu şartlar dahilinde sadece festivalimiz değil, Ağustos ayı içerisinde yapmayı düşündüğümüz tüm sanatsal yönlü faaliyetlerimizi komple iptal ediyoruz. Arkadaşlarımızla bir haftadır tartışıyoruz. Biz folklor ağırlıklı bir festival yapıyoruz. Belki son akşamki halk konserimiz hariç kültürümüze ve sanatımıza hizmet eden bir boyutu var. Gerçekten çok farklı halkların, mahallelerin, bölgelerin insanlarının eğlendiği çok güzel ortamlar hazırlıyoruz. Takdir edersiniz ki, böyle bir süreç içerisinde bu festivali icra etmemiz düşünülemez. Arkadaşlarımıza sorduk, görüşlerini aldık. Tüm hazırlıklarımız yapıldı, ön anlaşmalar yapıldı, sponsorlarımızla irtibata geçildi, lakin yaptığımız değerlendirme neticesinde ülkemizdeki hassas durumun devam ettiğini ve bu süreçte acılarımız varken, bir gün Allah göstermesin bizim de başımıza gelebileceğini düşünerek en azından bu organizasyonu yapmayarak, onlara bir nebze olsun hem dualarımızla destek olabileceğimizi, beraberinde de bu konudaki duruşumuzu göstererek onların yanında olabileceğimizi ifade etmek adına Ağustos ayı içerisinde icra etmeyi düşündüğümüz tüm kültür sanat etkinliklerimizi iptal ettiğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

Son Güncelleme: 28.07.2015 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<