banner359

Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

05 Ekim 2015 Pazartesi 10:19 2015-10-05 10:31:43
Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
 İnegöl Belediyesi, İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ve İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) işbirliğinde düzenlenen “İnegöl´de Sokak Hayvanları ve Şehir” konulu Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Sokak hayvanları ile ilgili toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı önceki gün İnegöl AVM Sergi Salonunda yapıldı. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, İFSAD Başkanı Dinçer Dışbudak, dernek yöneticileri ile yarışmacılar katıldı.

73 FOTOĞRAF KATILDI

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl´de Sokak Hayvanları ve Şehir konulu fotoğraf yarışmamızın sergisi ve dereceye girenlere ödüllerini vermek üzerine bugün bir aradayız. Yarışmamızda jüri üyeliklerini İDOHA Başkanımız Nilay Parlar Ateş, İnegöl Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürümüz Ahmet Bayhan, İFSAD Onursal Başkanı İbrahim Peynirci, İFSAD Başkanı Dinçer Dışbudak, İFSAD üyesi İsa Akalın olmak üzere 5 kişilik jürimiz vardı. 73 tane fotoğraf yarışmamıza gelmiş. Katılan herkese öncelikle teşekkür ediyorum. İnegöl artık bu tip organizasyonlarda sağ olsun duyarlı insanların olduğu bir yer. Ve nihayetinde 73 fotoğraf gelmiş. Öncelikle jürimiz 34 fotoğrafı bir sonraki tura geçirmiş. 34 fotoğraftan 10 fotoğrafa indirmiş. Bu 10 fotoğraf arasından da ilk 3 olmak üzere, 2´de mansiyon olmak üzere 5 fotoğraf ödüle layık görülmüş. Ben öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum. Sokak hayvanlarının güzelliğini, estetiğini ve duygularını ön plana çıkararak, sokak hayvanlarıyla alakalı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu yarışma yapıldı” dedi.

AMAÇ, FARKINDALIK OLUŞTURABİLMEK

Başkan Aktaş, “Belediye Başkanı olmam hasebiyle şu soruya çok maruz kalıyorum; ya şurada birkaç tane köpek var. Acilen onları alıp, kaybetmeniz lazım. Sabahları şuralarda köpekler zarar verecek şekilde sürüler halinde gibi sorulara çok maruz kalıyorum. Dilimin döndüğünce cevap vermeye çalışıyorum. İnegöl Belediyesinin Veterinerlik Müdürlüğü diye bir birimi var. Bu birimin altında da İDOHA´nın da destek verdiği sokak hayvanlarının bakımlarını, tedavilerini, kısırlaştırma işlemlerini yaptığımız ve aynı şekilde de barınakta sahiplendirme yapabilmek adına bakımlarını yaptığımız bir merkezimiz var. Beraberinde biz bununla alakalı çok daha orijinal yeni bir yer düşünüyoruz. Bununla alakalı çalışmalarımızda var. Ama şöyle bir mantık var; sokaktaki hayvanı al, barınakta tut. Yüzlerce ve binlerce hayvanı barınakta muhafaza etmek mümkün değil. Düşünebiliyor musunuz; siz çok lüks bir evde yaşıyorsunuz. Ama evden çıkma şansınız hiçbir zaman olmasın. Hayatınız hep o evin içerisinde geçsin. Mümkün değil, üç gün sonra isyan edersiniz. Yani bu tabiri yerindeyse şuna benziyor; sabah, öğlen, akşam devamlı köfte yiyorsunuz. Adam belli bir süre sonra köfte yememeye başlar. Yani takdir edersiniz ki, bu hayvanlarda hayatın bir parçası. Evet, maalesef bazı ihmaller var, bazı sıkıntılar var. Biz bunu kulaklıklarından anlıyoruz. Farklı belediyelerin bakımlarını yaptıktan sonra hayvanları kendi arazilerine bırakmaktan ziyade farklı şehirlere taşıdığını biz çok sık şahit oluyoruz. Lakin burada asıl olan doğanın bir parçası olan bu hayvanların da hem bakım ve tedavilerini yapabilmek hem de aynı zamanda toplumla onları entegre hale getirebilmek. Avrupa da çok şehir gördüm. O köpektir, kedidir, sokakta gezer ve hiç kimsenin de onun varlığıyla ilgili rahatsızlığı olmaz. Ama bu noktada belki bakım ve ıslah çalışmasını tam yapamadığımız için ülke insanı olarak, belki bu konuda eksiklerimiz olabilir. Ama şunu unutmamak lazım, köpekler ve kediler sadece barınakta muhafaza edebilmek adına var olan hayvanlar değildir. Bu ne kanunen ne de dinen asla mümkün değil. Dolayısıyla bu noktada farkındalık oluşturabilmek, hayvan sevgisini daha da artırabilmek adına yaptığımız bu çalışmayla alakalı ben emeği geçen, katkısı olan arkadaşlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. ‘İnegöl´de Sokak Hayvanları ve Şehir´ konulu fotoğraf yarışmasında ‘Sigortalı Kedi´ adlı fotoğrafla Adem Akçora birinci, ‘Takip 2´ adlı fotoğrafla Şenol Sevim ikinci, ‘Siyah İnci´ adlı fotoğrafla Murat Özbay üçüncü olurken, ‘19901´ adlı fotoğrafla Serap Korkmaz ve ‘Üç Arkadaş´ adlı fotoğrafla Mutlu Çayan Mansiyon ödülüne layık görüldüler.

Ödüllerin takdim edilmesinin ardından, yarışmaya katılan fotoğrafların yer aldığı sergi izlenime açıldı.

Son Güncelleme: 05.10.2015 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<