banner359

Gaziler Günü Kutlandı

20 Eylül 2017 Çarşamba 09:31
Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenler, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerin Anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı önündeki törene Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, siyasi parti temsilcileri, bazı belediye meclisi üyeleri, kurum müdürleri, askeri personel, oda ve dernek başkanları, İnegöl´deki gaziler ile yakınları katıldı.

Çelenklerin sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen, “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü Mareşallik ve Gazilik unvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak addedilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu´ da, Kore´de, Kıbrıs´ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girilerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek, onu bu günlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır” dedi.

ASKERLİK HAYATIMIN EN BÜYÜK İFTİHARI

Başkan Seymen, “Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftihar´ olarak taşıyacağım´ diyerek anlatmaktadır. Öyle ki; milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları Olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, anma törenimize katılarak bizleri onurlandıran sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından tören, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Yılmaz´ın “Gazilerimiz” ile Jandarma Er Murat Koz´un “Ya şehit ol ya gazi” adlı şiirleri okuması ile sona erdi.

GAZİLERE ZİYARET

Anıt önündeki törenin ardından ilçe protokolü, İnegöl Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Kaymakam Ali Akça ve beraberindeki ekip, daha sonra sırasıyla Kore Gazisi Eyüp Durmuş, 1992 yılında Şırnak´ta mayına basması sonucunda gazi olan Asteğmen Ahmet Türkyılmaz ile 1994 yılında Hakkari Yüksekova´da mayına basması sonucunda gazi olan Jandarma Er Hüseyin Bilbey´i evlerinde ziyaret ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<