banner359

Gelincik Sokağa Çocuk Parkı

25 Temmuz 2016 Pazartesi 11:15 2016-07-25 11:17:42
Gelincik Sokağa Çocuk Parkı

 İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kemalpaşa Mahallesi Gelincik Sokağa yapılan Çocuk Parkı Fitnees ve yeşil alan önceki gün hizmete açıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bazı AK Parti belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe yöneticileri ve daire amirleriyle birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kemalpaşa Mahallesi Gelincik Sokağa yapılan Çocuk Parkı Fitnees ve yeşil alanında incelemeler yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşlarla ve çocuklarla bir araya gelerek, onlarla sohbet etti.

İnegöl´ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Alinur Aktaş, “Belediye olarak, halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat veriyoruz. Bu kapsamda şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Kent görsellerine ve estetiğine önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. Özellikle günümüzde betonlaşmanın yaygınlaşmasıyla şehir hayatının en büyük sorunlarından biri olan yeşil alan, çocuk oyun parkı ve dinlenme alanı azlığına çözüm üretmek amacıyla ve halkımıza daha kaliteli bir kent yaşamı sunma gayretiyle bir bir bu alandaki projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 125 BİN TL

Çocuk parkı projelerine bir yenisini daha ekleyerek Kemalpaşa Mahallesi Gelincik Sokakta tamamlanan çocuk parkı fitnes ve yeşil alanı halkın hizmetine sunmanın sevincini yaşadığını ifade eden Aktaş, “Burada yapılan çalışmaları sıralarsak; söz konusu olan peyzaj projesi çerçevesinde bin 845 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Gelincik Sokak´ta Çocuk Oyun Alanı, Fitness Alanı ve Oturma Alanları olarak projelendirilmiştir. Projedeki 870 metrekarelik yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları alanın tüm kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında;  akçaağaç, erguvan, doğu çınarı, altuni himalaya sediri, ıhlamur, ardıç ve alev çalısı bitkilerine yer verilmiştir. Yeşil alan dışında kalan bölge de sert zemin uygulaması için kırmızı, kırçıllı ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması yapılmıştır. 135 metrekarelik Çocuk Oyun Alanı ve 100 metrekarelik Fitness alanı zeminleri kırmızı, siyah ve yeşil renkli kauçuk döşeme ile desen çalışması yapılarak döşenmiştir. Üstü açık ( bank) ve kapalı (piknik masası) olmak üzere oturma alanları konulmuştur. Kemalpaşa Mahallesi düzenleme uygulamamıza 2016 yılı temmuz ayı itibarı ile uygulama tamamlanmıştır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 125 bin TL´dir. Diğer çalışmalarımız olan Akhisar Mahallesi İlham Sokak ve Mesudiye Mahallesi Zencefil Sokaktaki uygulamalarımız da devam etmektedir. Ayrıca Fen işleri Müdürlüğü ‘de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır. Yapılan bu çocuk parkı, fitnes ve yeşil alan uygulamamızın ilçemize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ederim. İnegöl´ümüzü daha yaşanabilir, halkımızın İnegöl´de yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getirmek amacıyla yaptığımız çalışmalarımızın tüm gayretlerimizle devam edeceğini bir kez daha halkımıza hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 25.07.2016 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<