Genç Çiftçilerden Rekor Başvuru

28 Nisan 2016 Perşembe 10:18 2016-04-28 10:21:23
Genç Çiftçilerden Rekor Başvuru

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına Bursa genelinde en fazla İnegöl´de başvuru olduğunu ifade eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, şuana kadar İnegöl´de 900´e yakın başvuru olduğunu bildirdi.

banner380
Başvuruların 12 Mayıs´a kadar devam edeceğini belirten Mahmut Doğru, “Bilindiği üzere 16 Şubat 2016 tarihli ve 2016/8540 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programıyla ilgili tebliğ yayınlandı. Bizde İlçe Müdürlüğü olarak geçtiğimiz günlerde Sani Konukoğlu Konferans Salonunda bir toplantı tertip ettik. Bu toplantıya çiftçilerimiz yoğun bir talep gösterdi. Gerek şartların uygun olması gerekse hitap ettiği genç çiftçilerin İnegöl´de çok olması ilgiyi daha da arttırdı. Şuan da ilçemizde başvuru 900´e yaklaştı, 870 civarında. Başvurular incelendiğinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, et ve süt tipinde projeler. Bunları koyunculuk, arıcılık, tavukçuluk takip ediyor. Şuan yoğun bir talep var. İnşallah bu projeden faydalanan çiftçi sayısı İnegöl´de fazla olur. Bu bir limit meselesi. Dolayısıyla bu projeden yararlanma limiti var. Gönül ister ki, projeye başvuran tüm arkadaşlar bundan faydalansın ama ilimize taahhüt edilen kaynaktan ilçemize de belirli bir kısmı verilecek. Üreticilerimiz bu projeye güzel bir ilgi gösteriyor. Bu proje 3 yıl devam edecek bir proje” dedi.

KARA LEKE UYARISI

Doğru, “İlçe Müdürlüğü olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda aşılama faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Şuana kadar Allah´a şükür bir sıkıntımız yok. Meyvecilik konusunda, erken uyarı sistemlerinden aldığımız veriler doğrultusunda üreticilerimizin elma ve armuttu kara leke çalışması başlatması gerekiyor. Bu konuda çiftçilerimizi uyarıyor” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 28.04.2016 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<