banner359

Genç MÜSİAD'da Mesut Ergene Dönemi

.

27 Şubat 2015 Cuma 10:04 2015-02-27 10:08:52
Genç MÜSİAD'da Mesut Ergene Dönemi
 
Genç MÜSİAD İnegöl Şubesinin 11. genel kurul toplantısı önceki akşam MÜSİAD İnegöl Şubesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilirken, yaşı itibariyle MÜSİAD İnegöl Şubesi yönetimine alınan Ramazan Aksugül’den boşalan Başkanlığa Mesut Ergene getirildi.
Önceki akşam saat 20.00’de gerçekleştirilen kongreye Belediye Başkan vekili Alper Taban, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Tufan Akbal, MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç ile MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Ramazan Aksugül, “2009 -2013 yıları arasında yönetim kurulu üyeliği, 2013-2015 yılları arasında da Başkanlığını gururla yaptığım bu onurlu görevin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Görevde bulunduğum süre zarfında devraldığım bayrağı daha üst noktalara taşımak için önemli projelere imza atmaya çalıştık. Özellikle MÜSİAD’ımızın şehrin genelinde tanınırlığını artıracak çalışmalar ile sosyal ve kültürel faaliyetler ve geleceğin işadamları olan bizlerin gelişimi noktasında çeşitli programlara imza attık. 240 bine yaklaşan nüfusu ve Türkiye’ye örnek olan ekonomik rakamlarıyla, bir sanayi şehri olan İnegöl’ümüze yakışır şekilde adımlar attık. Biz genciz dedik, biz çalışkanız dedik, bizimde bir fikrimiz, bizimde bir projemiz var dedik. İnegöl’ümüzün başarı hikayesini anlatmak için şehir şehir dolaştık, sonra MÜSİAD’ımızla önce ilk pasaportlarımızın sahibi olduk, sonra ülkeler keşfettik. Kimilerimiz kurdukları işle onlarca işçi çalıştıran müteşebbisler oldular, kimileri ise işyerlerinin vazgeçilmez birer parçaları haline geldiler. Tabi ki bu gelişmede MÜSİAD’ımızın bize kazandırdığı çok şeyler oldu. Gerek konferanslar, gerekse tecrübe paylaşımı toplantıları sayesinde bilgimize bilgiler kattık. Daha cesur adımlar attık, kendimizi daha iyi anlatma becerilerine sahip olduk” dedi.

MÜSİAD YÖNETİMİNDE OLDUM

Artık Genç MÜSİAD’da görev yapan önceki Başkanlar gibi görev süresinin sona erdiğini aktaran Aksugül, “Şimdi ise değerli Başkanım Halil Malkaç’ın isteği üzerine MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi oldum. Çok güzel anılar yaşadığım bu çatıda Yeni Türkiye’nin bir parçası olmanın onurunu ve gururunu yaşadım. Bu nedenle Başkanlık görevimde bulunduğum süre zarfında desteklerini benden esirgemeyen başta yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, sizlere ve Şubemiz Müdürü Erdal Bayraktar ile sekreterimiz Emin Sükut’a teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni seçilecek Başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarıma destek vermeye devam edeceğimi belirtir, kongremizin önce İnegöl’ümüze sonra ise ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

İNANCIMIZ TAM

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç ise, “Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında yer alan MÜSİAD’ımızın genç ve dinamik kadroları bugün Yeni Türkiye’nin önemli unsurları haline gelmiştir. Bugün İnegöl ticaretinde etkin olan genç müteşebbislerimiz, girişimci ruhlarını, pratik zekalarıyla birleştirerek sahibi oldukları ya da görev aldıkları firmaları önemli noktalara getirmişlerdir. Değerli gençler, İnegöl’ümüz özellikle son 12 yılda ciddi ihracat yapan bir yerleşim birimidir. 1 milyar dolara yaklaşan ihtiyacı ile Türkiye’nin 16 il’inden sonra en fazla ihracat yapan İnegöl’ümüzün bu büyümesinde en büyük pay sizlerindir. Kimilerimiz ailenizden aldığı bayrağı, kimilerimiz ise sıfırdan kurduğunuz firmalarınız ile mobilya şehri İnegöl’e büyük zenginlikler kattınız. 1980-2000 yılları arasında işyeri sahibi olma yaşı ortalama 45-50 iken, bu rakam 2000-2010 yılları arasında 40’ın altına, 2010’dan sonra ise 35’e düştüğü tahmin ediliyor. Bu rakamın bu denli düşmesindeki en önemli unsur gençlerimizin cesaretle iş dünyasına atılmasıdır. Bu nedenle İnegöl olarak çok şanslı ve örnek bir durumdayız. Bizler İnegöl’e Gümrük Müdürlüğünün kazandırılması, İnegöl Mobilya Tanıtım Grubunun kurulması, Mobilya Kent Projesi ve Benim Geleceğim Mobilya projesi gibi önemli hizmetlere imza atarken, sizler de bize fikirlerinizle, azminizle ve kararlı duruşunuzla destek oldunuz. Gençlik kurulları çok faydalı hizmetler yaptılar. MÜSİAD bayrağını hep yukarda tuttular, örnek oldular, öncü oldular ve bizleri hep gururlandırdılar. Yeni yönetiminde bu bilinçle hareket edeceklerine inancımız tam. Yeni Türkiye’de ellerini taşın altına daha çok koyan projeler üreten ve şehrin gelişimine katkı koyan çalışmalar yapması gerekiyor. Bizlerin beklentisi 2023 yılı vizyonunda gençlerimizin son 10-15 yılda şehre kattığı zenginliği artırmasıdır” diye konuştu.

GENÇLİK ÇOK FARKLI

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Faruk Akbal’da, “Güzel bir geleneği yaşıyoruz. Genç MÜSİAD’ın nasıl kadrolar yetiştirdiğini, ülkenin geleceğine nasıl hizmet ettiğini, nasıl bir teşkilata ulaştığımızı hakikaten görüyorum. Bu gün Türkiye’nin çeşitli illerinde 38, dünya da ise 14 şubeye ulaşmış, toplamda 52 şubede 4 bin üyeyi aşmış, 100’e yakın irtibat noktası olan belki yüz binlerce yüreği yakalayabilmiş bir gençlik teşkilatından bahsediyoruz. Bunun tohumu 2002’de atıldı. 2015’teyiz, dönüp baktığımızda bu maya tutmuş. Genç MÜSİAD’ımız hamdolsun değerleri, duruşu, ülkenin sosyo-kültürel dinamiklerine olan bağlılığıyla hakikaten çok farklı bir tablo sergiliyor. Ramazan Başkanımız Genç MÜSİAD’ımıza bir değer kattı. Ona emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Genç MÜSİAD’ın emeklisi olmaz. Genç MÜSİAD bizim yarınlarımız değil, bu günümüz. Gençliğin yapacağı hizmetlere ülkemizin çok ihtiyacı var. Gençler yarınımız şuuruna katılıyor ama gençler yalnızca yarınımızdır şuurunu şiddetle reddediyorum. Gençlik yalnızca yarınımız demek, gençliği yarınımıza hapsetmek demektir. Gençlik yalnızca yarına hapsedilemeyecek kadar kıymetli bir dönemdir. Bir genç aşık olduğunda farklı bir aşk yaşar. İnandı mı farklı inanır. Sevdi mi farklı sever. Heyecan duydu mu, coşkusu doruklara ulaşır. Gençlik böyle bir dönem. Bizler bir arada durmanın bereketini yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Bizde Mart ayında görevi yeni bir Başkana devredeceğiz” dedi.

BURASI BİR OKUL

Belediye Başkan vekili Alper Taban’da, “STK’larımızın, meslek odalarımızın, kuruluşlarımızın ve şehrimizdeki aktif görev almış tüm STK’larımızın önemine vurgu yapmak istiyorum. Ben burayı bir okul gibi görüyorum. Dünün çocukları, bugün hepsi birer işadamı haline geldiler. Birçoğu veren el pozisyonunda oldular. Onlar bizim gelecekte konmuş olan hedeflere kendileri taşıyacaklar. Oluşan sinerji ile ilçemiz marka kent olacaktır. Belediye olarak birçok çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Tüm dinamiklerini harekete geçirmemiz gerekiyor. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Göreve gelecek yönetime başarılar diliyorum” diye konuştu.

YENİ BAŞKAN ERGENE

Faaliyet raporlarının okunup, ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Mesut Ergene, İnegöl Genç MÜSİAD’ın yeni Başkanı olurken, yönetim kurulu Mustafa Coşkun, Tufan Tutum, Melih Sarıkaya, Muharrem Akan, Muhammed Emin Şendöl, Emir Akıskalı, Cüneyt Özkan, Engin Beyan, Cihan Ezlen, Ferhat Demir, Mevlüt Karatay, Cemil Külahlı, İsmail Orhan ve Ehad Yıldız’dan oluştu.

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Genç MÜSİAD yeni Başkanı Mesut Ergene, “Az önce gerçekleştirilen olağan genel kurulda bizlere verdiğiniz onurlu görevden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Gerek görevi devraldığımız Ramazan Aksugül Başkanımız, gerekse de daha önce bu onurlu vazifeyi yerine getiren değerli ağabeylerimizden edindiğimiz tecrübe ve birikimlerle, Genç MÜSİAD’ımızda güzel ve hayırlı hizmetlere imza atmaya çalışacağız. MÜSİAD’ımız, iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için örnek bir eğitim, rehberlik ve danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, ‘kamu yararına dernek’ statüsüne sahip güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Kişisel, kurumsal, sektörel, kültürel ve toplumsal gelişim noktasında önemli çalışmalar yapan kuruluşumuz, milli politikaları ve milli projeleriyle Yeni Türkiye’nin misyonuna göre bağımsız bir şekilde hareket etmektedir. Bizler de toplum ve iş dünyasına ışık tutan bu güzide topluluğun bir parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Ergene konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biraz önce değerli arkadaşlarım Genç MÜSİAD’ımızın iki yıllık faaliyetleri hakkında sunum yaptılar. Geride kalan iki yılımızda aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Birçok arkadaşımızda yaşı dolduğu için bu dönemde bizlerle olamayacaklar. Biz kendilerine ticari hayatta başarılar diliyoruz. Umuyoruz ki yeni dönemde gerek yönetimde olan gerekse de yönetimde olmayan arkadaşlarla sürekli bir araya gelecek ve istişarelerde bulunacağız. Sizlerden beklentimiz, MÜSİAD’a katkı sağlayacak fikir ve önerilerinizi bizlerle paylaşmanızdır. Değerli Başkanım Halil Malkaç az önce bizlere genç işadamlarımızın İnegöl ticaretindeki rolü hakkında önemli bilgiler verdi. Bunlar bizim geldiğimiz noktada ne kadar başarılı olduğumuzun bir göstergesi. Bu nedenle İnegöl’ümüze katkı sağlayacağımız daha çok şey var. Birlikte bu başarıya imza atmamız dileğimle sizlere yeniden teşekkür ediyor, kongremizin önce İnegöl’ümüze sonra ise ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Son Güncelleme: 27.02.2015 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<