Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışması Başlıyor

28 Nisan 2017 Cuma 15:48 2017-04-28 15:51:06
Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışması Başlıyor

 İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştireceği Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışması 4 Mayıs tarihinde başlıyor. Bir karnaval havasında gerçekleşecek tiyatro yarışmasında 9 okul yarışacak.

banner380
İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştireceği Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışması start alıyor. 2 yıldır büyük bir ilgiyle düzenlenen ve adeta bir tiyatro şöleni havasında gerçekleşen yarışma, 4 Mayıs tarihinde başlayacak. 17 Mayıs’a kadar devam edecek yarışmada 9 okulun tiyatro ekibi gösterilerini sunacak. Halka açık ve ücretsiz olarak Müze Konferans Salonunda gerçekleştirilecek gösterilerde öğrenciler yeteneklerini sahneye yansıtacak.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMA
18 Mayıs Perşembe günü yapılacak ödül töreniyle dereceye girenlerin ödüllerini alacağı yarışma hakkında bugün Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Arısoy ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yarışmaya katılan okulların tiyatro ekiplerinin sorumlu öğretmenlerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Arısoy, İnegöl Belediyesi’nin yapmış olduğu tiyatro etkinliğinin Türkiye’de örnek olacak bir çalışma olduğuna dikkat çekti. İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Genç Suare Tiyatro Yarışmasına Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da gerekli desteği sunduklarını ifade eden Arısoy, “Bu çalışmayı yapan bütün öğretmen arkadaşlarım, eğitmen arkadaşlarım adına İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Tiyatronun önemi büyük. Özellikle gençlerin bir arada olabilmesi için hakikaten yapılacak en iyi çalışmalardan biri. Tiyatrosuz bir toplum yeni doğmuş bir çocuk gibidir. Tiyatro adamı insan eden sanatların en temelidir. Tiyatro toplum kültürünün aynasıdır. Bu bizim için çok önemlidir. Tiyatro gönüller arasında bir bağdır. Tiyatro; insan aklının ortaya koyabileceği en güzel ilişki şeklidir. Kalp perdesini açan bir sanattır. O yüzden bu çalışmanın bütün belediyelerde olması gerekir. Emeği geçen bütün arkadaşlara saygılarımı sunuyorum” dedi.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HİZMET
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da 3’üncü Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışmasının duyurusunu yapmak üzere bir araya geldiklerini hatırlattı. Belediyelerin öncelikli olarak bakıldığında sanki sadece alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini yerine getiren, yeşil alanlar yapan, parklar yapan kurumlar olarak gözüktüğü ancak İnegöl Belediyesi’nin doğumdan ölüme sloganıyla çok geniş yelpazede hizmet verdiğini vurgulayan Alper Taban, “Biz doğumdan ölüme belediyecilik sloganıyla var olduğumuz için vatandaşımızın doğumundan ölümüne kadar her evrede, aşamada yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle de genç kardeşlerimizin özgüvenlerinin artması ve sosyal bir aktivite içerisinde yer almaları hedefiyle yine Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu sene 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz Liseler Arası Tiyatro Yarışmasını gerçekleştiriyoruz” dedi.

TÜM GÖSTERİLER HALKA AÇIK YAPILACAK
Gençlere güvendiklerini vurgulayarak konuşmasını sürdüren Taban, “Gençlerimiz bugün olduğu gibi yarınımızın da teminatıdır. Gelecekte onlar yöneticilik, idarecilik yapacaklar, çeşitli görevler üstlenecekler. Bizler de gençlerimizi önemsiyoruz. Genç dimağlarımızın farkındalık ortaya koyacakları bu güzel ve bir o kadar da eğlenceli olacağına inandığımız etkinliğimiz 4-17 Mayıs tarihleri arasında Kent Müzesi Konferans Salonumuzda gerçekleşecektir. Toplam 9 okulumuzun gösterileri sergilenecek. Tiyatro gösterilerimiz tamamen ücretsiz ve halkımıza açık olmakla beraber tüm gösteriler 20.30’da başlayacak” diye konuştu.

DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK
Alper Taban, tam bir karnaval havasında gerçekleşecek tiyatro festivalinin ödül töreninin ise 18 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’da Kent Müzesi Konferans salonunda yapılacağını duyurarak “En iyi bayan ve en iyi erkek oyuncumuza ödül olarak tablet vereceğiz. Liseler arası tiyatro yarışmamızda 1’inci olan okulumuza 5 bin TL, 2’nci olan okulumuza 3 bin TL, 3’üncü olan okulumuza 1500 TL ve mansiyon ödülüne layık görülen okulumuza da 500 TL ödül takdim edilecek. Değerli hemşerilerimizden isteğimiz gençlerimizi bu güzel organizasyonda yalnız bırakmamaları” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 28.04.2017 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<