banner359

Genç Suareler İnegöl’e Tiyatro Festivali Yaşattı

17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:44 2017-05-17 15:47:17
Genç Suareler İnegöl’e Tiyatro Festivali Yaşattı

 İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışmasında sona gelindi. 9 okulun her akşam bir gösteri sahnelediği etkinlik adeta bir tiyatro festivali havasında gerçekleşirken, Salı akşamı Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği “Kanaviçe” adlı oyunu Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta takip etti.

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışmasında sona gelindi. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 9 okulun tiyatro ekiplerinin katılımıyla 4 Mayıs 2017 tarihinde İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Bir Adam Yaratmak” adlı oyunu sahneledi gösteriyle startı verilen yarışma, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Oyunlara vatandaşların ve öğrencilerin ilgisi de yoğun oldu. 17 Mayıs 2017 Çarşamba (bu akşam) İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sahneleyeceği “Derin Sularda Boğulmak” adlı oyunla finali yapılacak yarışmada, 10 gündür sahnelenen gösteriler izleyicilerden de tam not aldı. Öğrenciler sahnedeki performanslarıyla profesyonel oyuncuları aratmayacak kalitede oyunlar sergiledi.

TİYATRO FESTİVALİ HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ
Tiyatro karnavalı havasındaki yarışmada Salı akşamı Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği “Kanaviçe” adlı oyunu Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta izledi. Salondakileri kahkahaya boğan oyunda eğlenceli dakikalar yaşandı. Oyun sonrası Belediye Başkanı Alinur Aktaş sahneye çıkarak kısa bir selamlama konuşması yaptı. Aktaş, oyunda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri başarılı performanslarından dolayı tebrik etti. 4 Mayıs tarihinde başlayan Genç Suare Liseler Arası Tiyatro Yarışması boyunca çok eğlenceli ve başarılı oyunların sahnelendiğini kaydeden Aktaş, yarışmadaki amaçlarının gençlerin özgüvenlerinin artması ve sosyal bir aktivite içerisinde yer almaları olduğunu söyledi. Bu hedefle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu sene üçüncüsünü düzenledikleri Liselerarası Tiyatro yarışmasının bir tiyatro festivali havasında gerçekleştiğini belirten Aktaş, “Tiyatro sanatını lise öğrencilerine sevdirip yaygınlaştırmak, öğrencilerin sanata ilgilerinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, özgüvenlerini, sosyal bir birey olma becerilerini arttırmak amacı ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde artık sona geldik. Genç dimağların farkındalıklarını ortaya koyduğu bu güzel ve bir o kadar da eğlenceli etkinliğimiz bildiğiniz gibi 4 Mayıs tarihinde start aldı ve 17 Mayıs akşamı oynanacak son oyunla tamamlanacak” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ VE OKULLARA ÖDÜL VERİLECEK
Öğrencilerin sahnelediği oyunların halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini, bu sayede ilçe halkının da tiyatro dolu 2 hafta geçirdiğini kaydeden Aktaş, “Tam bir karnaval havasında gerçekleştirdiğimiz tiyatro festivalimizin ödül töreni ise 18 Mayıs Perşembe günü saat 15.00 da Kent Müzesi Konferans Salonunda yapılacak. En iyi bayan oyuncu ve en iyi erkek oyuncumuza tablet ödülü vereceğimiz liselerarası tiyatro yarışmamızda; ayrıca birinci olan okulumuza 5 bin TL, ikinci olan okulumuza 3 bin TL, üçüncü olan okulumuza bin 500 TL ve mansiyon ödülüne layık görülen okulumuza da 500 TL ödül verilecek. Ben bir teşekkürü de gençlerimizi bu güzel organizasyonda yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerimize etmek istiyorum. Onların yanlarında yer alarak bu güzel anlarını taçlandırdınız. Görüyorum ki çok coşkulu bir ortam var burada. Son olarak gençlerimize değer katacak böylesi güzel ve anlamlı etkinliğin başta öğrencilerimiz olmak üzere ilçemizin sosyal gelişimine katkısı olması temennisiyle, sanatın hayatımızı her daim renklendirmesi dileğiyle, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.05.2017 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<