Gençlik bir araya geldi

04 Aralık 2016 Pazar 18:14 2016-12-04 18:28:13
Gençlik bir araya geldi

 İnegöl Gençlik Platformu, Kaymakam Ali Akça ve beraberindeki protokol üyeleri ile yemekte bir araya gelerek, geleceği masaya yatırdılar. 4 Siyasi Parti ve 17 STK’nın Gençlik Kolları Başkanları olmak üzere 17 kişiden oluşan İnegöl Gençlik Platformu üyeleri, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile Royal Hotel’deki yemekte bir araya geldiler.

banner380
GENÇLİĞİN TALEPLERİ ÇOK FAZLA VAR
Yemeğin ardından Gençlik Platformu adına konuşan Manavlar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Enis Genci, “Daha önceden de kaymakamımızla görüşerek konularımızı değerlendiriyorduk. Ama malum bu kadar insanı ve ilçe protokolünü bir araya toplamak zordur, bu akşama nasip oldu. Burada hep beraberiz. Daha öncede biz bir yemekte buluşmuştuk ama bu defa ki toplanmamız biraz daha resmi oldu. Bu akşam İnegöl Gençlik Platformu’nun kuruluşunun ilk adımını atacağız. Kaymakamımız bu oluşumu en çok destekleyenlerdendir. Ben öncelikle burada ki mevkidaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnegöl’de sen ben yok, o parti bu parti yok, o dernek bu dernek yok biz burada İnegöl için nasıl hareket ederiz onu tartışacağız. İlçe protokolümüz gibi dönem dönem hep birlikte olup kendilerine bizde yardımcı olacağız. Toplum birlikteliğini nasıl büyütürüz, gençliğimizi iyi yönde nasıl yönlendiririz onları tartışıp uygulamaya dökeceğiz. İnegöl çok büyük bir ilçe. Biz bu akşam bu platformun oluşmasını gerçekleştireceğiz.  Gençliğin talepleri çok fazla var. Bu akşam burada olmamızın nedeni bu talepleri dile getirmek olacak. Herkes kendi derneği kendi partisinde ki genç arkadaşların taleplerini birleştirip ortak bir çözüm projesi çıkaracağız.” Dedi. 
GELECEĞİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ
Kaymakam Ali Akça ise, “İnegöl Gençlik Platformuna yönelik olarak Enis kardeşim oluşan düşüncelerini benimle paylaşırdı. STK Gençlik Kollarını bir araya toplamak, ilçenin problemlerine yönelik bir takım problemleri bizlerle beraber tartışmak arzusunda olduğunu ifade etmişti. Nasip, kısmet bugüneymiş. Hepimiz biliyoruz ki bir toplum genciyle yaşlısıyla bir bütündür. Ama bu toplumun en dinamik unsuru çocuk ve gençleridir. Siz ait olduğumuz Türkiye’nin geleceğini de teşkil eden, temsil eden insanlarsınız. Dolayısıyla sizlerle bir araya gelmek hem fikir ve öncülük anlamında öncülük olan Enis kardeşime teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler kamu görevi görüyoruz. Gerek ben gerek belediye başkanımız gerek emniyet müdürümüz gerek jandarma komutanımız hepimiz kamu görevi görüyoruz. Bizler din, dil, ırk, siyasi düşünce ayırt etmeden kamu görevlerimizi yürütüyoruz. Bu hukuk devleti olmanın gereğidir. Şuan bu masanın etrafında bir çok STK‘nın gençlik yapıları, siyasi partilemizin gençlik yapılanmaları bulunuyor. Bu akşam burada toplanmakta aslında bir kamu görevidir. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı bizlere talimat gönderdi. Kaymakamlar olarak STK’lar, muhtarlar ile ekonomik aktörlerle bir araya geleceksiniz. İlçelerde sorunlara yönelik elbirliği ile tespitler yapıp ve elbirliği il çözümler üreteceksiniz. Bu noktada yeri geldiğinde yerel aktörleri devreye sokacaksınız, buda katılımcılıktır.  Bu akşam bu toplantının katılımcılık anlamında çok büyük bir önemi var. Bugün biz çok önemli hizmetler yaptık. İnegöl’e toplamda 120 milyon TL geleceğe dair yatırım yaptık. Gerek bizler gerek sizler bulunduğumuz topluma bir şeyler katmak zorundayız. Bunun adı da artı değer olmalı. Kattığımız fiziki veya duygusal değerler bu toplumun refahını arttırmaya yönelik olmalı. Bizler kamu görevlileri olarak bunun için varız ve sizlerde bunun için varsınız. Sizin bulunduğunuz teşkilatlarda tek amacımız olmalı bu topraklarda yaşayan insanlara neler yapabiliriz olmalıdır” dedi. 
BÜYÜKLERİNİZİN HAYIR DUASINI ALIN
Gençlere tavsiyelerde bulunan Akça, “Benim sizden istirhamım büyüklerinizin dualarını almaya özen gösterin. Biz bugün yüz küsur yaşındaki ablamızı ziyaret edip hayır dualarını aldık. Hayır duası alınacak insanların gerçekten gönülden destekleyici arzularını almak bu toplumu geleceğe taşıyacak unsurlardan bir tanesidir. Bütün insanlara özellikle eşit muameleler yapmaya gayret gösterin. Arzumuz ve yapmaya çalıştığımı bunlardır. Bu akşam bir araya gelmemizde ki bir nedende sıkıntılı yönleri azaltmaktır, üretimleri nasıl yapabiliriz, sıkıntılara yönelik tespitleri bizlere siz ilçenin sivil ayağını oluşturan teşkilatların gençleri olarak sizlerle fikir terapisinde bulanacağız.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından geçilen basına kapalı bölümde ise gençler İnegöl gündemini ilgilendiren taleplerini ilettiler.

Son Güncelleme: 04.12.2016 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<