banner359

Gürcistan Acara Özerk Devleti Başkanı Khabadze İnegöl'de

.

25 Ocak 2015 Pazar 16:34 2015-01-26 10:52:19
Gürcistan Acara Özerk Devleti Başkanı Khabadze İnegöl'de
Çeşitli temas ve ziyaretler için Türkiye’ye gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı Archil Khabadze ve beraberinde heyet İnegöl’de ağırlandı.
Başbakan Archil Khabadze, Acara Halk Dansları Topluluğunun gösterisi öncesinde İnegöl Belediyesi, Kaymakamlık ve İnegöl Kafkas Folklor Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Bakanlar ve iki ülkenin Büyükelçilerinden oluşan heyete, AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.

İNEGÖL ZENGİN BİR MOZAİK

Başbakan Archil Khabadze’yi İnegöl Belediyesini ziyareti sırasında kapıda karşılayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Khabadze’ye İnegöl ile ilgili bilgiler verdi. İnegöl’ün yaklaşık 250 bin nüfuslu bir şehir olduğunu ifade eden Aktaş, “Bursa’nın merkezden sonraki en büyük ilçesi. Her şehrin meşhur ürünleri, üretimleri varken, bizim şehrimizde de köfte, kaplıca ve mobilya şehrin enleri durumundadır. Özellikle ağaç ve mobilya sanayi çok gelişmiş durumda. İki bin civarında irili ufaklı işletme var. 35 bin civarında bununla alakalı istihdam var. Ama İnegöl aynı zamanda bir sanayi şehri olduğu kadar bir tarım şehri. Tarımda İnegöl her geçen gün gelişiyor. İnegöl’ün sosyal yapısından da bahsetmek istiyorum. Ülkemiz zaten bir çiçek bahçesi gibi farklı kültürler, farklı yörelerin insanları var. Ama özellikle İnegöl’e bir Türkiye mozaiği, bir Türkiye özeti diyebiliriz. Kafkaslardan, Rumeli’den, Balkanlardan göçüp gelen insanlar var. Bende Acara göçmeni bir ailenin üçüncü kuşağıyım. Kokolatzeyim yani. Bunun yanında da sanayi potansiyelinden dolayı yurtdışındaki farklı şehirlerden göç almış bir yer. Yani özellikle sanayi de ve mobilyada gösterdiği atılım, 1 milyar dolarları geçen ihracatı hep bu hareketli nüfustan kaynaklanıyor. Tabi farklı coğrafyalardan gelen kültürlerdeki insanlar bu kültürlerini, örf ve ananelerini yaşatabilmek için dernekleşmişler. Bununla alakalı sivil toplum kuruluşları oluşturmuşlar, spor kulüpleri kurmuşlar, işadamı derneği, folklor derneklerini kurmuşlar. Bu derneklerden biri olan Kafkas kültür Derneğini de hep beraber ziyaret edeceğiz. Ben 11 yıldır Belediye Başkanıyım. 3’ncü dönemimin birinci yılındayım. Benden önceki rahmetli Belediye Başkanımız Hikmet Şahin’de Acara göçmeniydi. Biz her yıl festival düzenliyoruz ve Batum’dan gelen misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Bizim 7 kardeş şehrimiz var. Bunlardan biri de Gürcistan Rustavi. 23 yıl önce kardeş şehir olmuşuz. Benim farklı tarihlerde oraya iki ziyaretim oldu. Onlarda bizleri ziyaret ettiler. Batum’da da 3 yıldır iftar organizasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi.

GÜRCİSTAN SİZİ SEVİYOR

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başbakanı Archil Khabadze ise tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında, Başkan Alinur Aktaş’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Burada olmaktan son derece mutluyum. Burası bir çiçek bahçesi. Farklı kültürlerin birleşme noktası. Gürcüler de bu çiçek bahçesinin gülleri. Burası en çok Gürcü vatandaşının yaşadığı bir şehir. İlk defa ilçenize geliyor. Milletvekiliniz Hüseyin Şahin’e bu olanağı sağladığı için teşekkür ediyorum. Bu akşam folklorumuzla birlikte geldik. Bu gece çok güzel bir programa sizler ev sahipliği yapacaksınız. Bursa’ya ilk adım attığımda da söyledim, burada da diyorum. Gelir gelmez Gürcüce bilen 3 insanla karşılaştım. Kendimi Gürcistan’da hissettim. Gürcistan sizi seviyor. Acara sizi seviyor. Mutlaka gelin ve misafirimiz olun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, Başbakan Archil Khabadze’ye çini ve fincan takımı hediye ederken, Khabadze ise Aktaş’a üzerinde işlemelerin yer aldığı ahşap kupa ve çini hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından Başbakan Archil Khabadze ve beraberindeki heyet, İnegöl Kaymakamlığını ve İnegöl Kafkas Folklor Derneğini ziyaret etti.

Son Güncelleme: 26.01.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<