banner359

Hacı Adayları Dikkat! Hac Kayıtları Otomatik Yenilenmeyecek

16 Ocak 2017 Pazartesi 18:41 2017-01-16 18:47:21
Hacı Adayları Dikkat! Hac Kayıtları Otomatik Yenilenmeyecek

 İlçe Müftüsü Kazım Güzel, geçmiş dönemlerde hac kaydı yaptıran vatandaşların bu yıl 31 Ocak’a kadar hac kayıtlarını yenilemeleri gerektiğini ifade ederek bilgilendirmelerde bulundu.

KONTENJAN ARTIRILDI
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Tüm vatandaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin yapılmış olan hac kayıtları ve yapılacak olan hac yenileme işlemlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu yıl hacılarımıza bir müjdeyi veriyoruz. Geçmiş dönemde Türkiye’den hac kontenjanımız 59 bin kişiydi. Gerek devletimizin yetkili, etkili idarecileri gerekse Diyanet İşleri Başkanlığımız başta olmak üzere bu hususta çalışanların gayretleriyle Türkiye’mize 80 bin hac kontenjanı verilmiş oldu. Bu yıl eski kontenjanın üzerine 21 bin kişi daha fazla olarak Türkiye’den hacca gidecek. Bu sevindirici bir durum. Yıllardır oranın hasreti ile yanıp tutuşan, bir türlü oraya gidemeyen kardeşlerimiz için bu bir imkân, fırsat, lütuftur.”

DUALARIMIZ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZLE
“Şuanda memleketimiz dâhilinde ve haricinde gerek İslam gerek Kur’an gerek tüm Ümmet-i Muhammed’e düşmanlık eden, vatan ve milletimize kast eden, hürriyet, istiklalimizi ve istikbalimizi hedef alıp yok etme noktasında entrika çeviren dâhili ve harici bütün şer güçlerle mücadele eden kardeşlerimize ve güvenlik güçlerimize de Cenab-ı Hakk’tan başarılar, muvaffakiyetler, fetihler diliyorum. Yaralı askerlerimize, güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken şehadet şerbetini içip Peygamberlikten sonraki en yüce mertebeye ulaşmış şehitlerimize de rahmet ve mağfiretler diliyor, tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Her türlü kazadan, beladan, fitne ve fesattan vatan ve milletimizi muhafaza etmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

KAYITLAR OTOMATİK YENİLENMİYOR
“Yeni hac kayıtları 6 Ocak 2017 tarihinde sona ermiştir. Artık yeni kayıt işlemleri bitmiştir. Eski yıllarda kayıt yaptıranların kayıt yenileme işlemleri ise 31 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecektir. Eski yıllarda kayıt yaptıranlar kesinlikle kayıtlarını yenilemek durumundadırlar. Kayıtlar otomatik olarak yenilenmemektedir. Tüm hac kaydı yaptırmış olan kardeşlerimize özellikle tekrar ifade ediyorum ki; mutlaka kayıtlarını yenileyiniz. İnternetten ya da müftülüğümüze gelerek burada bulunan hac bürolarında daha önce yaptırmış olduğunuz hac kayıtlarınızı yeniletin. İnternetten kayıt yenileyen kardeşlerimiz düzgün yaptırıp yaptırmadıklarını mutlaka kontrol etsinler, bunun tekrarı yok. Bu yıl hac kayıtlarını yenilemeyen kardeşlerimiz hac kuralarına giremeyeceklerdir. Bu duyurularımızı çeşitli yerlerden halkımıza duyurduk. Mutlaka müftülüğümüze gelerek hac kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kontrol etsinler” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.01.2017 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<