banner359

Halk Bankası Ahilik Haftası’nı kutladı

21 Eylül 2017 Perşembe 11:28 2017-09-21 11:49:44
Halk Bankası Ahilik Haftası’nı kutladı

 Türkiye Halk Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü Pazarlama Bölüm Müdürü Belgin Beyhan, Operasyon Bölüm Müdürü Ernur Bükrek ve İnegöl Şube Müdürü Oğuz Faik Konak ile birlikte İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan’ı  ziyaret ederek Ahilik Haftası’nı kutladı.

Ziyarette konuşan İnegöl Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Orhan Tanhan,''Halk bankası, Kredi ve Kefalet Kooperatifi ,Esnaf ve Sanatkarlar etle tırnak gibi bütünleşen içiçe çalışan saç ayağıdır. Bu ortak çalışma sayesinde Esnaf ve Sanatkarlarımızın finans sıkıntısını çözüyor..Halkbank aracılığı ile 2181 esnafımıza  76.000.000.-TL gibi bir rakamı dağıttık.Bu rakamlarını önümüzdeki dönemlerde artması için çalışıyoruz.Finansman temininde her zaman yanımızda olan ve Ahilik haftası nedeniyle kooperatifimizi ziyaret eden Halkbank  Bölge Müdürlüğüne  ve verimli çalışma yürüttüğümüz İnegöl Halkbank Şube Müdürlüğüne  ayrıca ilçe esnafı adına teşekkürü içtenlike borç biliriz.

Konuşmasında içinde bulunduğumuz haftayla ilgili de bilgiler veren başkan Orhan Tanhan,''Ahilik, sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır. Ahi diye anılan kişi kesin olarak bir sanat, ticaret ya da meslek sahibidir. O bununla birlikte olgun, ahlâklı, merhametli, iyiliksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilir kişidir. Toplumumuzda esnaf algısı Allah´a şükür ki, bu tarife uymaktadır. Ahiliğin 7 ilkesi devlet, adalet, emniyet, çalışma, bilim, akıl ve ahlaktan oluşmaktadır. Esnafın güvenirliliği bu ilkelere sahip çıkmasındandır diye konuştu. Tanhan, . Asıl adı Nasırüddin MahmudB.Ahmet (1171-1262) olan Ahi Evran’ın Horasan´dan gelerek Kırşehir´e yerleştiğini. Türk toplumunun sosyo ekonomik ve sosyokültürel düzeniyle uğraştığını. Onun, Türk esnaf ve sanatkârlarını, ahlak, yardımseverlik, konukseverlik ve sanat birleşimi olan Ahi kuruluşu içinde birleştirip teşkilatlandırdığını söyleyerek,. Esası itibariyle çırak, kalfa, usta ilişkisi onun dönemiyle başlar. Bugünkü esnaf teşkilatlarının manevi kurucusu Ahi Evran anlayışıdır. Ahilikte ve toplumumuzda hizmet edene vefa ve saygı önemli değerlerlerimizdendir” dedi.

Başkan Orhan Tanhan konuşmasının son bölümünde ilçe esnafına  geçmişte kuruluşlarında  hizmet eden büyüklerimizi ve İnegöl Esnaf ve Sanatkârlarımıza uzun yıllar hizmet eden Hasan Öke abimizi rahmetle sağ olanları  şükranla anıyoruz. Toplumumuzun temel taşı, ticaretin ve ülkenin birleştirici ana unsurlarından Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ahilik haftasını ve Esnaf Bayramını kutlar, hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Son Güncelleme: 21.09.2017 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<