banner359

Halk Eğitim Merkezi'nden El sanatları sergisi

.

28 Şubat 2015 Cumartesi 11:40 2015-02-28 11:44:15
Halk Eğitim Merkezi'nden El sanatları sergisi
İnegöl Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından el sanatları sergisi açıldı. 50 kursiyerin 5 aylık süre içerisinde hazırladığı görücüye çıkan 200’e yakın eser göz kamaştırdı.
Dün saat 14.00’de HEM’in çok amaçlı salonunda düzenlenen sergi açılışına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı Okul Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Sergimiz, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı birinci döneminde el sanatları alanında görev alan öğretmen ve usta öğreticilerimizin yetiştirdikleri kursiyerler tarafından, el emeği göz nuru eserlerinden oluşmaktadır. El nakışları, makine nakışları, dekoratif ev tekstili, filiografi, çini, kağıt rolyef, resim ve 23 yaş üstü özel eğitime muhtaç bireyler tarafından üretilen eserler sizlerin beğenisine sunulmuştur. İçinde bulunduğumuz bu binamıza, Ekim 2014’te taşındık. O günden beri de derslik ve atölyemizi donatmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki en büyük projeye sahip iki binadan birini İnegöl’ümüze kazandıran Milletvekillerimize ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün Bursa’dan aramızda misafirlerimiz var. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü TSM korosu. Bizlerle koroyu buluşturan İl Milli Eğitim Şube Müdürü sayın Kemal Ünal’a, koro şefi Turgay Paksoy ve Koordinatör Alpay Mumcu’ya ve koroda görev alan öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. El sanatları sergimizde emeği geçen yönetici, öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarıma, katılımızla bizleri onurlandıran misafirlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

AKTİF ŞEKİLDE KURSLAR DEVAM EDİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Halk Eğitim Merkezimiz aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Eski Halk Eğitimi Merkez binamızı da aktif olarak kullanıyoruz. O binamızda da 23 Yaş üzeri özel eğitime muhtaç bireylere çeşitli kurslar veriyoruz. Kursların neticesi olarak kursiyerlerimizin el emeği olan el sanatları kursumuzun eğitim öğretim yılının ortasında ilk sergisini açmış bulunuyoruz. Aslında bu sergimiz genelde sene sonunda yapılırdı. Bu yıl bir değişiklik olsun istedik. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İNESMEK KURSLARIMIZ VAR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Şehrimiz 242 bin nüfusuyla, ticaretiyle, ekonomisiyle ve her alanda dolu dolu ileriye doğru koşmaktadır. Altyapı, üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda çeşitli etkinlikler de düzenliyoruz. İNESMEK kurslarımız da bu dönem bir değişikliğe gittik. Öğreticilerimizin tamamını kendimiz tedarik ediyorduk ama bu dönemde Halk Eğitimi Merkezimiz üzerinde tedarik ederek faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

KÖRLER ÇARŞISINDA AYNA SATMA, SAĞIRLAR ÇARŞISINDA GAZEL ATMA

Hayatın acıları, üzüntüleri ve aynı zamanda mutlulukları ile bir bütün olduğunun altını çizen Kaymakam Ali Akça’da, “Çevremize baktığımızda, hayatın zıtlıkları ile kâin olduğunu görürüz. Hayat zıtlıkların bir bütünüdür aslında. Siyah varsa beyaz da vardır. Eksi varsa artıda vardır. Kötülük varsa iyilikte vardır. Bize düşen hayatın bu zıtlıkları içerisinde olumsuz algıladığımız durumları olabildiğince azaltmaya çalışmak, pozitiflikleri de olabildiğince artırmaya gayret etmektir. İşin özü, iyi insan olmaya çalışmaktır. Bütün eğitim kurumlarımızın amacı da aslında budur. İyilik öyle sözle olmaz. İnsanlar yaptıkları ile toplumda kendine bir yer edinirler. Eğer hiçbir şey üretemiyorsanız, sevgi üretin. Taş üstüne taş koyacağız, tuğla üstüne tuğla koyacağız. Taşı yıkan, tuğlayı yıkan insanlar olmayacağız. Tüm amacımız, tüm gayemiz iyiliği hedefleyen insanlar yetiştirmektir. Bunu gerçekleştirmek içinde çevremizi iyi tanımak durumundayız. Gerçekçi olmak durumundayız. İnegöl gerçekten dinamik bir ilçedir. İşte biz eğitimimizle, yaptıklarımızla İnegöl’ün durumun bir adım daha ileriye taşıyacağız. Mevlana; ‘Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma’ der. Değerli arkadaşlar gerçekçi olacağız. Hedeflerimizi de gerçekçi belirleyeceğiz. Bunları yaparken sanatı ihmal etmeyeceğiz. Atatürk’ün dediği gibi ‘sanatsız kalan milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’” ifadelerini kullandı.

MUHTEŞEM KONSER

Konuşmaların ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenleri TSM Korosu, muhteşem bir konser verdi. Koro şefi Turgay Paksoy nezaretinde sahne alan koro, ses ve enstrüman ahengi ile profesyonel şarkılar icra etti. Birbirinden güzel parçaları seslendiren koro, konserin sonunda katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Konserin ardından ise, kursiyerlerin Eylül ayından bu yana hazırladıkları el nakışları, makine nakışları, dekoratif ev tekstili, filiografi, çini, kağıt rolyef, resim ve 23 yaş üstü özel eğitime muhtaç bireyler tarafından üretilen eserlerin yer aldığı “El Sanatları Sergisi” izlenime açılarak gezildi. Kursiyerlerin el emeklerinin yer aldığı sergi katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı.

Son Güncelleme: 28.02.2015 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<