banner359

Hava kirliliği ile daha etkili mücadele

16 Aralık 2017 Cumartesi 11:21
Hava kirliliği ile daha etkili mücadele

İnegöl´de son günlerde hava kirliliğinin normal değerlerin 10 kat üzerine çıkması, Bursa´nın havasının en kirli ilçelerinden birisinin İnegöl olması üzerine açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu şehre zarar verecek her türlü unsuru bertaraf etmek için elinde geleni yapacağını söyledi.

Basında çıkan haberlerden dolayı gerçekten büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Alper Taban, “Hava kirliliği noktasında gerçekten bunu üzülerek söylüyorum; sanayileşen şehirlerin de kaçınılmaz bir problemi olarak görüyorum. Tabi bunu sadece sanayiye de mâl etmemek lazım. Beraberinde evlerimizde kullanılan yakıtlar ve diğer endüstriyel anlamdaki işletmelerde kullanılan yakıtlar. Biz artık düne göre bugün ve bundan sonrası için denetimlerimizi çok daha etkin bir şekilde yapacağımızın altını çiziyorum. Neden? Çünkü dün basında çıkmış olan haberlerden dolayı gerçekten büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hava kirliliğinin fazlaca olduğu bölgeler arasında İnegöl´ün anılması beni inanılmaz bir şekilde rahatsız etti” dedi.

ETKİN BİR DENETİM

Başkan Taban, “Bu şehirde tabi ki sanayi olacak, beraberinde farklı sektörler olacak, tarım olacak ama bu şehre zarar verecek her türlü unsuru bertaraf etmek için elimden geleni yapacağımı da burada bildiriyorum. Bu konuda tüm işletmecilerimizi, bu konuda zarar verecek sanayici, işletmeci her kim varsa, bunları takip edeceğimizi, etkin bir denetim yapacağımızı, Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Müdürlükleriyle ile koordinasyon halinde çalışarak yapılması gereken tüm denetimleri yapacağımızı buradan ifade ediyorum. Cerrah mahallesine doğalgaz kazandırarak, belki hava kirliliğinin engellenmesi noktasında bir katkı sunmuş olduk. Diğer mahallelerimize doğalgaz kazandırılması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<