banner359

Hayvan katliamına tepki

05 Ekim 2017 Perşembe 21:00
Hayvan katliamına tepki

Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan,4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü'nde Ankara’da çöp yığınları arasında bulunan 8 yavru köpek ölüsüne ilişkin bir açıklama yaptı.Erkan, “İnsan olarak bize düşen görevlerden biri de sokaktaki hayvanlara karşı duyarlı olmaktır.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan; “Konuya nereden ve nasil girecegiz bilmiyorum. Bu tür olayları duydukca insanlıgin nereye gittiğini sorguluyorum. Ankara’da çöp yığınları arasında battaniyeye sarılmış şekilde 8 yavru köpek ölüsü bulunmuş. Hemde olay dün yani 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü'nde meydana gelmiş. Ne kadar acı ne kadar üzücü bir durum.İnsan olarak bize düşen görevlerden biri de sokaktaki hayvanlara karşı duyarlı olmaktır. Yemegimizi sokagimizdaki hayvanlar ile paylasmalı hasta veya yaralı bir hayvan gördüğümüzde belediyeyi aramalıyiz. Bazende hicbir zarari olmayan sokakta yasayan hayvanı aldırmak icin belediyeyi arayan kisiler oluyor. Var olan barınak hayvanları belli bir yere toplamak icin yapilmamistir. Rehabilite etmek ve tedavi etmek amaci ile vardır.Önümüz kış mevsimi. Kendini insan gören herkes sokağında yaşayan hayvanlar icin baskalarinin birseyler yapmasını beklemeden birseyler yapmalıdir.Böylesi güzel günleri kötü haberler duyarak yaşayarak gecirmeyelim. ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<