banner359

HEM'den final sergisi

26 Mayıs 2017 Cuma 10:08 2017-05-26 10:13:19
HEM'den final sergisi

 İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) yılsonu sergisi ve belge dağıtım töreni önceki gün İnegöl AVM sergi salonunda gerçekleştirildi. Görücüye çıkan kursiyerlerin el emekleri büyük beğeni topladı.

Törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdür Vekili Hanifi Savur, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri Mustafa Karaaslan ve Orhan Çelik, bazı oda ve dernek başkanları, okul müdürleri ile kursiyerler ve yakınları katıldı.

23 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açış konuşmasını yapan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, “Kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla, bireyin bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek amacında olan İnegöl Halk Eğitim Merkezi; bu öğretim yılında el sanatları ve giyim kursları olarak merkez bina dışında 60 kurs merkezinde makine ve ekipmanıyla hizmet vermiştir. Kadrolu, uzman usta öğretici ve görevlendirme öğretmenlerden oluşan 275 eğitim kadrosuyla, 7 yardımcı hizmetli personel ile 200´ün üstünde branşta 950 kurs açarak, 23 bin kişiye eğitim verilmiştir. Ağustos 2017 sonu itibariyle bin 350 kursa ve 35 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. İstihdama ve meslek edinmeye yönelik kurslar açmaya özen göstermekteyiz” dedi.

MESLEĞE DAYALI KURSLAR

Müdür Özdemir, “İnegöl´de istihdam deyince ilk akla gelen sektör, mobilya sektörüdür. Bu alanda İş-Kur işbirliğinde mobilya döşeme ve dikiş elemanlığı, CNC Ahşap doğrama elemanlığı, üç boyutlu ve 2 boyutlu çizim Solid ve Auto Cad kursları, mobilya satış elemanlığı kursları açtık, açmaya da devam edeceğiz. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde 12 köyümüzde farklı tarımsal kurs ve seminerler düzenledik. İnegöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, KETEM ve Diş Hastanesiyle pek çok sağlık seminerleri yaptık. 23 yaş üstü engelli bireylere yönelik olarak 2 yıl önce boşalttığımız çarşı binamızda 5 grupta 50 öğrenci, kapalı spor salonunda Yenice Rehabilitasyon ve Engelli Bakım Merkezi öğrencilerine 2 grupta 14 öğrenci, Mimar Sinan Bakım Merkezinde 2 grupta 18 öğrenci olmak üzere, toplam 82 engelli öğrenciye 18 öğretmenle hizmet vermekteyiz” dedi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARINA DESTEK OLDUK

Müdür Burhanettin Özdemir, “Bu yıl çarşı binamızın zemin katında, halı dokuma atölyeleri, ahşap oyma ve kakma atölyesi, ahşap yakma atölyesi oluşturup, kurslar açarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına destek olduk. Halk Eğitim Müdürlüğümüzün faaliyetleri ve yöremizde açılan kursların tanıtıldığı, her yıl çıkarmayı düşündüğümüz Mavi Alev isimli 84 sayfalık dergimizin ilk sayısı basım aşamasında olup, çok yakın zamanda Türkiye´deki 987 halk eğitim müdürlüklerine göndereceğiz. Kurslarımızı kendimize ait merkez ve çarşı binamızda, İNESMEK kurs merkezlerinde, resmi ve özel kurum ve kuruluşlar, muhtarlıklar, okul müdürlükleri, sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde, derslik, salon ve atölyelerinde veya kendi gösterdikleri mekanlarda, bilhassa okullarımızda eğitim dışındaki zamanlarda gerçekleştirdik. Yıl boyunca her türlü faaliyetlerimizde bize yol gösteren, ufuk açan ve destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmanın ardından 19 farklı kursa katılan kursiyerlere protokol tarafından kurs bitirme belgeleri takdim edildi. Kurdele kesiminin ardından Yılsonu Sergisi izlenime açıldı.

Son Güncelleme: 26.05.2017 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<