banner359

Hızlı Tren İnegöl'den Geçecek

.

24 Kasım 2014 Pazartesi 16:52 2014-11-24 16:54:31
Hızlı Tren İnegöl'den Geçecek
 Yenişehir’den Bursa’ya geçmesi için çalışma yapılan Yüksek Hızlı Tren hattı, heyelana takıldı. Yenişehir ovasında yaşanan heyelanlı bölge sıkıntısı nedeniyle güzergah İnegöl’e çevrildi. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi arkasından geçecek hızlı trenin zemini çok sağlam bulunan Mezitler’i aşıp Bozüyük’ten Ankara-İstanbul hattına bağlanması için ön çalışma yapıldığı bildirildi.
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, “Yüksek Hızlı tren Bursa’nın en önemli yatırımlarından bir tanesi. Hükümetimiz Bursa’mızı hızlı trenle buluşturmak istiyor. Teşkilat olarak bunu çok arzu ediyoruz. Coğrafi şartlar buna bazen engel olabiliyor.  Gönlümüz 2016 yılında Bursa’nın yüksek hızlı trenle buluşması. Ciddi manada önemli çalışmalar yapılıyor. Fakat Bursa ile Ankara yol bağlantısı arasındaki güzergâhta Türkiye’nin en pahalı ve en engebeli arazilerinden geçiyor. Bu çalışmalar sırasında sulak ve heyelan yaşanabilecek araziler de çalışmaların önüne çıkıyor. Önemli olan Bursa’nın hızlı trenle kavuşturulmasıdır. Teknik yapılan çalışmalar, en sağlam zemine göre devam ediyor. Oldu bitti ye getirilecek bir durum değil. Güven sağlanmalı. Yapılan jeolojik çalışmalar da bazı düşünülen bölgeler de heyelan gibi sıkıntılar olduğu bildirildi. Devlet Demir Yollarımız çalışmalarını yapıyor. Önemli olan güzergahın nerden geçtiği değil Bursa’nın bir an önce hızlı trenle buluşmasıdır.” Dedi.

Torun konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şu an yapılan Yenişehir, Osmaniye, Vezirhan gibi bölgelerdi. Aldığımız bilgilere göre; çalışmalar sırasında yapılan tetkikler de heyelan sorunu yaşandığı ve güzergahın İnegöl’e doğru kaydığını söylediler. Önemli olan nereden geçerse geçsin Bursa ile kavuşsun. Bunda da bir hayır var. İnegöl ilçemiz Ankara yolundaki en büyük ilçemiz. Hızlı Tren hattının İnegöl’den geçmesi İnegöl’e katkısı olacağını da düşünüyorum. İnegöl adına hayır olduğunu düşünüyorum. Çok da önemli bir neticeyi de beraberinde getirmiş olacak. Çünkü İnegöl 250 bin nüfusu olan, sanayi anlamında gelişmiş bir bölgemiz.”.

Son Güncelleme: 24.11.2014 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2014-11-24 18:31:13

inşallah hayırlısı olur inegol için..hersey bursa için herşey inegol için..

Avatar
mustafa 2014-11-24 19:58:18

hadi inşallah

Avatar
suphibayram 2014-11-25 13:32:16

biz görmeyiz belki ama ilerde gerçekleşir se bu toplu taşıma firmalarının burunları kırılır hiç olmazsa bırak namaz vaktini iftar da dahi durmadıklarına şahidim yenişehir havalimanı hala düşük kapasitededir ama karadenize bir milyondan fazla yolcu kapasitesi var bursa bölgesinin.bu rantı toplu taşımacılar elden kaçırmak istemez bu yüzden ak partiyi bile satın almaya kalkar lar

Avatar
Kenan 2018-01-21 14:16:08

İnegöl üzerinden ahı dağı arkasından geçirirler.Bu sayede pazaryeri gelişerek büyüme gösterir. Otobanında geçmesi çok güzel olacak.

<